Koru Ankara Hastanesinden yerleştirme ve pek çok kansere karşı robotik çözüm

Koru Ankara Hastanesi, özellikle mide kanseri, kalın çıkış kanseri, rektum kanseri ve obezite gibi hassas Da Vinci Robotik Cerrahi yöntemiyle zorlu ameliyatları son teknolojiyle gerçekleştiriyor.

koru ankara

Koru Ankara Hastanesi, özellikle mide kanseri, kalın çıkış kanseri, rektum kanseri ve obezite gibi hassas Da Vinci Robotik Cerrahi yöntemiyle zorlu ameliyatları son teknolojiyle gerçekleştiriyor.

Teknolojinin gelişmeleriyle birçok alanda kullanılan robot teknolojisi, sağlık sektöründe de pek çok operasyonda aktif olarak uygulanıyor. Ülke geneli 40’dan fazla Da Vinci Robotik Cerrahi yöntemi kullanan hastanelerden biri olan Koru Ankara Hastanesi, zorlu ameliyatları robotik sonuçlar gerçekleştiriyor. Koru Ankara Hastanesi cerrahları, özellikle günümüzde daha da fazla artan obezite, mide kanseri, kalın çıkış kanseri, rektum kanseri gibi tümörlere karşı çoğunlukla zorlu ameliyatlarda robotik cerrahiyi tercih ederek ağır ağrıyı ve hastalığın daha az yaşamasına, daha hızlı iyileşerek normal aktiviteye gidişe destek oluyor.

Özel Koru Ankara Hastanesinde robotik cerrahide kullanılan ameliyatları yapan cerrahlardan Genel Cerrahi Uzmanı Prof.
Uzaya gitmek istediği sağlık kurumlarında yaşadığında cerrahi durumda uzak operasyon yapılabiliyorken robotik cerrahinin bölümlerindeki ana felsefe olduğunu kaydeden Dr. . Bunlardan biri de Koru Ankara Hastanesi’nde” dedi.
Robotik cerrahinin kullanılması için gerekli platformun olması hücrelerine dikkati çeken Prof.

“Robotik cerrahide konsol ünitesini cerrah kontrol ediyor, tüm aşamalarda oturarak ameliyatları yürütüyorte”
Bedirli, robotik cerrahinin halk arasında kapalı ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahiden farklarına değinerek şöyle devam etti:
“Hem laparoskopik cerrahi, hem de robotik cerrahi bizim minimal invaziv cerrahi olarak adlandırdığımız ameliyatları gerçekleştirdiğimiz tekniklerdir. Minimal invaziv cerrahinin temel mantığı hastaları büyük kesiler olmadan küçük deliklerden girilerek safra kesesi, fıtık, mide ve kalın kök kanserleri ameliyatları ile son ameliyatları sık uyguladığımız ameliyat ameliyatlarını yapmaktır. Bu ameliyatlarda, açık ameliyatlara kıyasla kanama, enfeksiyon ve ağrı daha az görülmekte, hastaların iyileşme süreçleri daha hızlı olmaktadır. Fark, laparoskopik cerrahi, cerrahın hastanede bir arada başında ayakta monitöre bakılırken yapılırken, robotik cerrahi ise, cerrahın hastadan ayrı bir yerde olan robotik cerrahi konsol dediğimiz ünitede oturarak yapılır.”

“Robotik cerrahide kamera 10-12 kat büyütmekte”

Robotik cerrahinin laparoskopik cerrahi ameliyatlarında yaşanan zorluklarda kırılgan kolaylıklar yansımaları aktaran Bedirli, “Laparoskopik cerrahide bir kol ne kadar dönebilirse, robotun kolu farklı eksenlerde 540 derece dönebilmekte. Kullandığımız kamera laparoskopik cerrahide 2-3 kat büyütürken, burada 10-12 kat büyütmekte ve biz bu görüntüyü üç boyutlu olarak alıyoruz. Bunları gösteriyor; bir safra kesesi ameliyatında robot mu laparoskopi mi? Tabii ki laparoskopi yapılabilir. Kısa bir ameliyattır, zor değildir. Ama ameliyatın maliyeti, zorluğu, derecesi ağırlaştıkça ayrıntıları ne kadar fazla kullanırsanız hem o ameliyatın daha güvenli bir şekilde yürütülmesi hem de hasta sonuçlarız daha iyi olur” diye konuştu.

“Robotik cerrahinin artıları laparoskopik cerrahinin üzerinde”

ABD’de kapalı ameliyatların neredeyse yüzde 10’unun robotik cerrahi yöntemiyle uygulandığı bilgisini veren Prof.
“Ülkemizde bu oran biraz daha az ama robotu özellikle mide kanseri, kalın çıkış kanseri, rektum kanseri gibi, obezitenin zor ameliyatlarında tercih ediyoruz ve bize gerçekten avantajlar sağlıyor. Bu hizmetlerin dışında bir eksiği var. O da maliyet. Maliyet dışında laparoskopik cerrahiye göre hiçbir zararı yok. Artıları laparoskopik cerrahinin üstünde. Bu laparoskopik cerrahinin de geldiği en son teknoloji.”
Bedirli, dünyada başarılı bir şekilde yapılan robotik cerrahi ameliyatın 10 milyonun üzerinde olduğunu ifade ederek, “Robotu gastrik bypass dediğimiz hem mideyi küçülten hem de emilimi azaltan ve yılda altın standart olarak ameliyatta robot gerçekten laparoskopiye göre ciddi avantajlar sağlamakta” dedi.

“Robotik teknoloji denetim ameliyatlarda ciddi kolaylık sağlıyor”

Obezite ameliyatları sonrasında oluşan görünümlerinden sonra bakım ameliyatlarını hatırlatan Bedirli, “Revizyon ameliyatlarında robotun teknolojik ameliyatlarını kullanmak, incelemek istiyoruz. Çünkü revizyon ameliyatları ilk primer ameliyatlara göre daha komplike, daha karmaşık ameliyatlar. Robotik teknoloji bize burada ciddi kolaylıklar sağlıyor. Vücut kitle yapısının, yağ kitlesinin çok aşırı olduğu yerdeki robotun olması beni rahatlatıyor, o yerdeki robotu daha fazla öneriyorum” dedi.
Bedirli, robotik cerrahi yöntemle operasyon geçiren bir grup laparoskopik cerrahiye göre taburcu olma süresinin değişmediğini vurgulayarak,

“Bir hasta laparoskopik operasyonlarda de robotik operasyonlarda de ameliyat olsun, ameliyat sonrası süreç, hastanede kalma süresi boyunca benzer. Hatta robotik cerrahinin küçük artıları olabilir. Gerçekten robotik cerrahi yapabilmeniz için çok küçük bir alanda tabiri caizse hiçbir kanama olmadan sonlandırmanız gerekir. Bu hastaların önemli bir kısmında dren kullanımı gerek görülmemekte çünkü kanama minimal oluyor” cümlelerine yer verdi.

Exit mobile version