“Kuyruk sokumu tedavi etme girişimisel yoluyla iyi sonuç veriyor”

“Kuyruk sokumu tedavi etme girişimisel yoluyla iyi sonuç veriyor”

Algoloji Uzmanı Dr. Tural Bayramov, genellikle düşme, normal doğum sonrası, sert zeminde uzun süre oturma, bisiklet binme gibi nedene bağlı ortaya çıkan kuyruk sokumu saldırısının tedavisi girişimsel başarı sonuçları alındığını söyledi. Uzm. Dr. Bayramov, “Tedaviye sabırlı ağrılarda kuyruk sokumu bölgelerinin bazı işletmecileri, sinir ve sinir ağı blokajları uyguladığımız girişimsel sonuçlarıdir ve gördüklerimizi görüyoruz” dedi.
Kent Hastanesi Algoloji (ağrı tedavisi) Uzm. Bayramov, erkeklere oranla daha fazla görülen, “koksigodini” olarak da geniş kuyruk sokumu ağrısının nedenleri ve yönü hakkında bilgi verdi. Bayramov, kuyruk sokumunun (koksiks) gövdesinin küçük ama önemli bir bölgesi olduğunu belirtti. Bayramov, kuyruk sokumunun otururken vücut ağırlığını desteklemede önemli bir rol oynadığını ve aynı zamanda birçok önemli kas ve bağ için bir bağlantı noktası olduğunu kaydederek şöyle konuştu:
“Koksiks yaralandığında veya hasar gördüğünde, kişinin yaşam kalitesini etkileyecek önemli ağrı ve rahatsızlığa neden olabilir. Kuyruk sokumu travması veya yaralanması, başta kalça üzerine düşme sonucu görülüyor. Düşmenin yanı sıra normal doğumda kuyruk kuyruğunun travmasının gelmesi sonucunda bu bölgenin ağrısı görülebilir. Bisiklete binme veya ata binme gibi gezintilerden yürüyen kuyruk sokumunda tekrarlayan zorlanma veya gezici koksikste kireçlenmeye bağlı değişiklikler dahil olmak üzere koksigodinin birkaç olası nedeni vardır. Koksigodini kuyruk hatları bölgesindeki ağrı ve hassasiyet, oturma hareket etme ile ağrı ve çıkış hareketleri sırasındaki ağları yönetir. Elbette ki kuyruk sokumu çerçevesinin belirtimi ve üzerindeki eşyalara göre değişiklikler.”

Kuyruk sokması ağrısı nasıl tedavi edilir
Kuyruk sokumu cerrahisi için çeşitli tedavi seçenekleri olduğunu söyleyen Dr.
“Fizik tedavi ve egzersizler de ağrıyı azaltmada ve sonrasında hareket yürütmede yardımcı olabilir. Bazı bölümler, biz algoloji uzmanları daha invazif tedaviler önerebiliyoruz. Örneğin, koksiks bölgelerinin bazı idarecileri, ağrı ve solunum yollarını yardımcı olabilir. Sinir ve sinir ağı blokajları (sinir lifleri zedelenmeden, ağrıya sebebi olan sinirin bloke edilmesi hissizleştirilmesi) ağır ağır ağrılarda ayrılan diğer girişimsel yöntemlerden tedavidir ve götürmekteyiz. Sinir blokajı çok ince ve küçük iğneler kullanılarak yapılır. Kuyruk sokması ameliyatının tedavisi en düşük düzeyde, cerrahi müdahale olabilir.”

Exit mobile version