“Liposuction kilo verdirme ameliyatı değildir”

“Liposuction kilo verdirme ameliyatı değildir”

Liposuction vücudunun şekillendirilmesi için yapılan cerrahi bir işlemin liderleri Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Liposuction işlemini kilo vermek için yapılan bilgi yanlıştır. Kişinin fazla kilolarından kurtulmak için diyet, egzersiz yapmaya uygundur” dedi.

İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, liposuction hakkında açıklamalarda bulundu. Diyete rağmen aşırı kilo fazlalığı durumlarında obezite için yapılan cerrahi işlemin gerekli olacağını vurgulayan Prof. Kilo fazlalığı olmasına rağmen bu eksikliğin olmasındaki yağ dokusu fazlalığından kurtulamayan kişiler için liposuction uygun bir cerrahi seçenektir. Normal kiloya yakın bir kiloya sahip olmamıza rağmen bu yağların etkilerinin azalması, dünyadaki her bölgedeki yağ etkilerinin aynı özelliğinde elden çıkarılmasından kaçınılmasıdır. Ayak ve el bölgesindeki yağ dokusu ile basen bölgesindeki yağ dokusu hücrelerde, her bölgedeki yağ dokusu diyete aynı şekilde cevap vermiyor” diye konuştu.

“En uygun tedavi yöntemi olabilir”
Erkek ve yağ dağılımlarının ve birikimlerinin gösterdiğini söyleyen Prof. Kilo verdikten sonra bu eksik kalan yağ dokusu, kıyafet sürecindeki zorluklara ve görsel olarak uyarılara rahatsızlığa neden olabilir. Belli birikmiş yağ dokusu için en uygun cerrahi tedavi liposuctiondır” şeklinde konuştu.

İşlem süreci
Liposuctionın çok ince kanüllerden elde ettiğin yağın elde ettiğin uzaklaştırma işleminin olduğunu söyleyen Prof. Dr. İşlem bilgisayarları tüm yüzeyel parçalara uygulanabilmektedir. Liposuction en yaygın olarak karın, sırt, bel, kol, basen bölgesi, boyun ve çene altı bölgede yapılmaktadır. İşlem öncesi yağların alacağı vücut bölgeleri cilt üzerinde yapılan çizimlerle belirlenmektedir. Küçük vücut gruplarında lokal anestezi yeterli olmakte, geniş vücut bölgelerine yapılacak liposuctionda ise toplu uyuması (genel anestezi) alınması gerekmektedir. Liposuction yapılacak bölgeye özel olarak sunucular hizmetleri verilmektedir. Bu göçlerin biriktirdiği yağ dokularının daha fazla rahatlatılmasını sağlıyor. Aynı zamanda hastalarda işlem sırasında daha az kanama riski nedeniyle ameliyat sonrası dönemde daha az morarma meydana gelir. Solüsyonların içine katılan lokal anestezik ilaçlarla ameliyat sonrası daha az ağrı hissetmesi ile karşılaşılır. Liposuction sırasında kullanılan kanüller ciltte yapılan yaklaşık 5 milimetrelik kesiler ile cilt altı bölgeye yerleştirilmektedir. Liposuction yapılan ameliyattan sonra ödem adı verilen sıvıdan oluşur. Ödem sonucu meydana gelen gelen liposuction yapılan ki şişlikler sonunda ameliyat sonrası iyileşme döneminde geçmektedir. Ameliyat hacimlerinden oluşan şişmelerin doğumları ve daha hızlı ömürleri için ameliyat sonuçları özel üretimli liposuction korseleri giydirilmektedir. Bu korselerin vücut hatlarına göre giydirilme sürelerinin değişmekle birlikte yaklaşık 3 hafta sürekli giyilmesi gerekmektedir. Ameliyat sonrası cilt bölgesinde oluşan morarmalar yaklaşık 2-3 hafta içinde ölçü geçmektedir.”

“Lazer cihazları kullanılabilir”
Liposuction işlemini özel cihazları kullanarak daha konforlu ve etkili olarak gerçekleştirilebileceğine değinen Prof. Ultrason dalgalarının kullandığı yağların etkilerinin daha etkili bir şekilde alınabildiği liposuction tekniği, vaser liposuction olarak adlandırılmaktadır” kullanımları kullanılmıştır.

“Ameliyat sonrası özel korseler giyilmeli”
Ameliyattan sonra liposuction bölümlerine giydirilmiş olan özel korseleri uygun şekilde giymeye özen aralığı hücrelerinin dikkat çekicisi Prof. Dr. Ameliyattan sonra diyetimize dikkat etmeliyiz, çok yemek yemekten kaçınmalıyız. Egzersiz yapmaktan ve az hareket etmekten kaçınmalıyız. Fiziksel aktiviteye devam etmesini sağlamak ve mümkün olduğunca çok egzersiz yapmak şişliğin daha hızlı kullanımına yardımcı olabilir” muhafazasında bulundu.

“Erkekler de tercih edebilir”
Liposuction’ın her mevsimde bir cerrahi operasyon olduğunu vurgulayan Prof. İşlem 18 yaşını dolduran her yaştan erkek ve kadın yapılabilir. Erkeklerde aşırı rahatsızlıklara neden olan jinekomasti adı verilen iyi kullanıcı meme bölgeleri de liposuction etkili bir şekilde yapılabilir. Liposuction işlemi her iki cinste de başarılı bir cerrahi yöntem.”

“Tekrar yapılacaksa en az 9 ay geçmeli”
Yağ dokularının farklı vücut kısımlarında da çalıştırdıkları kişiler Prof. Böylece gövde parçalarının daha genç ve estetik görünümün kazandırılmasında fayda sağlanması. Doku varlığı olan vücut bölgelerine de aktarılarak yağ dokusu doku eksikliğinin saklanması amacıyla kullanılabilir. Liposuction aynı vücut bölgesini barındırması durumunda tekrar yapılabilir. Aynı bölgeye tekrar yapılması istenirse 9-12 aylık bir bekleme süresinden sonra liposuction yapılması uygun olur” diyerek yerleştirmeyi noktaladı.

Exit mobile version