Malazgirt Devlet Hastanesi inşaatında işletme yeniden başladı

Malazgirt Devlet Hastanesi inşaatında işletme yeniden başladı

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde mevcut devlet hastanesinin yetersiz olması nedeniyle projelendirilen ve 2016 yılında eski şehirlerarası otogar alanında yapımına başlanan 100 yataklı hastane inşaatının bitirilmesi için çalışmaya devam ediyor.
Malazgirt Devlet Hastanesi yapım inşaat işi alan yoğun ekonomik kaygılarla işini bırakması üzerine yeni hastane binasının inşaat çalışması durmuştu. Yapılan yeni anlaşma ile aynı firma yeniden Malazgirt Devlet Hastanesi’nin inşaat işletmesi başlatıldı. Malazgirt Devlet Hastanesi Müdürü Hüseyin Haydaroğolları ve Başhekim Uzman Doktor Esma Söylemez çalışmalarını yerinde izledi.
Çalışmalar hakkında yüklenici firmadan bilgi alan Müdür Hüseyin Haydaroğolları, yılsonuna kadar Malazgirt Devlet Hastanesi inşaatın bitirileceğini söyledi. İnşaatın tamamlanması Malazgirt’in modern bir sağlık kompleksine kavuşacağını ifade eden Hüseyin Haydaroğolları, “2016 yılında başlayan Malazgirt Devlet Hastanesi’nin inşaat çalışmaları, yüklenici içindeki ekonomik yükselmeleriyle tamamlanamadı. Malazgirt Devlet Hastanesinin inşaat çalışmaları yapılan yeni anlaşmalarla yeniden başladı. Burada bölgemiz için son derece önemli bir sağlık yatırım projesi hayata geçirilecek. Yılsonuna kadar uygulamayı tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
Yapımına devam edinilen Malazgirt Devlet Hastanesi inşaatının depreme dayanıklı olmama özelliklerinin ilçede asparagas bir haber şeklinde dolaştığını güvenilir firma yetkilileri ise “Kesinlikle depreme dayanıklılık konusunda bir olumsuz durum söz konusu değil. Depreme dayanıklılık konusunda tüm testleri yapılmış olup, depreme dayanıklı raporları mevcuttur” dedi.

Exit mobile version