Menisküs yırtığına 15 dakikada müdahale

Menisküs yırtığına 15 dakikada müdahale

Menisküs ameliyatlarının büyük bulguların artroskopik cerrahi yöntemiyle idam edildi Medicana International Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Umut Bektaş, “Operasyon yaklaşık 15-20 dakika sürüyor. 3-4 gözlem sonrasında hasta taburcu ediliyor” dedi.
Dizinde, kaval lifleri ve lifleri arasında bir yastık görevi gören C şeklinde iki kıkırdak parçası bulunuyor. Bu kıkırdak parçalara menisküs adını veriyorum. Menisküs, sürekli hareket eden kemikleri yaşlanmaya ve yıpranmaya karşı korur. Menisküs yırtığı dizde en sık meydana gelen yaralanmalar arasında yer alıyor. Menisküs yırtığı yalnızca 15-20 ameliyatla ameliyat edilebiliyor.

artroskopik cerrahi yöntem
Menisküs yırtığı ameliyatı için ağırlama yakınması ile fizik muayenesinin çok önemli olduğunu ve MR tetkiklerinin gittiğini anlattı Dr.
“Artroskopik cerrahi, genel ya da bölgesel anestezi altında ve genel olarak turnike kullanılarak gerçekleştiriliyor. Ancak yaklaşık 25 yıldır turnike uygulamasından
menisküs cerrahisini gerçekleştirebiliyorum. Artroskopi sırasında parçalar içi tüm yapılar kontrol ediliyor. Menisküs yırtığının onarıma uygun olmadığı takdirde
menisküsün yırtık kısmı, özel aletler kullanılarak çıkarılıyor.”
Operasyonun yaklaşık 15-20 dakika sürdüğünü söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Umut Bektaş, tahsilatları de anlattı. Ameliyatın ardından toplu dizine basit elastik bandaj sarmasının yeterli olduğunu anlatan Bektaş, yaklaşık 3-4 kez bir gözlem sonrasında taburcu edildiğini ifade etti.

Başarılı futbolcuya menisküs ameliyatı
Öğr. Üyesi Umut Bektaş, Gençlerbirliği’nde forma verilen Ahmet Cevat Varol’un da Medicana International Ankara Hastanesi’nde başarılı bir menisküs ameliyatını anlattı. Varol’un ameliyatının hemen ardından basit egzersizlerden kurtulmayı başaramayacağını anlatan Bektaş, “Koltuk değneği gibi herhangi bir yardımcı yardımcı destek, yürüme aracına ihtiyaç duyulmadı. Hastamız belli aralıklara kontrole gelecek. Yaklaşık 10 gün sonra düz koşulara başlama, 3 haftayı doldurduğunda da toplu antrenmanlara başlama öngörülüyor” kullandı.

Exit mobile version