Mesleğinin 40. yılında Prof. Dr. Üstün’e ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’

Mesleğinin 40. yılında Prof. Dr. Üstün'e 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

Kadın Hastalıkları Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cazip Üstün’e, mesleğin 40. yılında “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” verildi.
Karadeniz Kadın Sağlığı Derneği tarafından düzenlenen “6. Karadeniz Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi” Trabzon’da gerçekleşti. Kongrede, kadın kanserleri, gebelikler, menopoz ve kapalı ameliyatlar gibi konular ele alındı. Medicana International Samsun Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cazip Üstün, kongrede “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” aldı.
Üstün, platformlarla bir araya gelmenin ve ödül almanın mutluluğunu ifade ederek, “Mesleğimde 40. yılımı doldurmam, Kadın doğum ameliyatlarını aldığımm yıllar bu kadar bilgilerimiz bu kadar yoğun değildi, ameliyat yapmak, doğum gerçekleştirme beni o dönem çok heyecanlandırmıştı. Seneler içinde çalışmak ve okumak beni okumaya itti. 20 yıl okuyuculuk yaptım, bu süreçte kitaplara editörlük, 25 dış hakemli dergi yayını, 80 yıl evde yayın gerçekleştirdik. Beni en çok mutlu eden şey 40’ın üzerinde kadın doğum hekiminin yetişmesine ulaşmak ve başarılarını görmek “dedi.

“Hırs aklın cephesine gitmemeli”
Üstün, “Mesleğinde yaşam başarısının boyu takdir ediliyor, ayrı bir keyif. Ödülü alırken yanında yetiştirdiğim öğrencilerini büyük bir mutluluk kaynağı. Eşim çocuklarım ve iki torunum içinde bu ödül son derece gurur verici olacaktır. Doktor olmak isteyen gençlere ise sevdikleri branşları seçmelerini, davranmayı, aşırı hırslı olmayı ve nerede duracaklarını bilmeyi önemli olduğunu vurguladı. Aşırı hırs insanı tökezletir kontrollü olmak her zaman önemlidir” diye konuştu.

Exit mobile version