Milyonlarca Sağlık çalışanına Ek Ödeme müjdesi bu sabah geldi! İşte 2022 Ek ödeme hesaplaması

Türkiye genelinde milyonlarca sağlık çalışanına müjdeli ek ödeme haberi bu sabah Resmi Gazete ile geldi. Peki sağlık çalışanları ek ödeme hesaplaması nasıl yapılır?

Milyonlarca Sağlık çalışanına Ek Ödeme müjdesi bu sabah geldi! İşte 2022 Ek ödeme hesaplaması

Sağlık çalışanları için bu sabah müjdeli güzel bir haber Resmi Gazete ile geldi. Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren ek ödeme yönetmeliği kapsamında tüm ayrıntılar Resmi Gazete ile yürürlüğe girdi. Peki ek ödeme ne anlama geliyor? Ek ödeme hesaplaması nasıl yapılır? İşte milyonları ilgilendiren sıcak gelişme hakkında ayrıntılar.

Günün son dakika gelişmesi Sağlık çalışanları ile ilgili olarak Resmi Gazete'de yürürlüğe girdi. Pandemi ile birlikte başlayan sıkı çalışma hayatı, son dönemde sıkça karşı karşıya kaldıkları şiddet ile gündemde geniş yer bulan fedakar sağlık çalışanları için yeni dönem başlıyor. 

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ek ödeme yönetmeliği kapsamında kritik yeni bir yönetmelik hayata geçirilmiş durumda.

Bu Yönetmeliğin amacı, Sağlık Bakanlığınca belirlenen hizmet sunum şartları ve kriterleri dikkate alınmak suretiyle personelin unvanı, görevi, disiplin durumu, çalışma şartları ve süresi, hizmete katkısı, verimliliği, tetkik, eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri, yapılan muayene, ameliyat, anestezi ve girişimsel işlemlerden oluşan genel tıbbi işlemler, özellikli tıbbi işlemler ile uluslararası sağlık hizmetlerinde çalışma gibi unsurlar esas alınarak, döner sermayeden yapılacak ek ödemenin oran, usul ve esaslarını belirlemek, sağlık hizmetlerini iyileştirmek, kaliteli ve verimli hizmet sunumunu teşvik etmektir.

Sağlık Tesislerinde Ek Ödeme Hesaplama Usul ve Esasları

Oldukça kapsamlı hazırlanan yönetmelik ayrıntıları içerisinde en fazla merak edilen konu ise ek ödeme hesaplaması oldu. Tüm ayrıntıları ile ek ödeme alacak sağlık personeli için hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı Resmi Gazete ekini aşağıdan görebilir ve inceleyebilirsiniz.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN SAĞLIK BAKANLIĞI EK ÖDEME YÖNETMELİĞİNE BURADAN ERİŞEBİLİRSİNİZ.

Exit mobile version