Op. Dr. Ufuk Yılmaz: “Tüp bebekte doğum başarımız dünya üzerinde olması gereken”

Op. Dr. Ufuk Yılmaz: “Tüp bebekte doğum başarımız dünya üzerinde olması gereken”

Medical Park Karadeniz Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Ufuk Yılmaz, tüp bebek tedavisi artık taze embriyo transferi yapmadıklarını, bütün nesli tükenmiş aktarım gerçekleştirdiklerini belirtti. Op. Yılmaz, “Yumurtası az olanlarda yumurta biriktiriyoruz. Genetiğe gönderiyoruz, sağlıklı embriyoyu buluyoruz. Ondan sonra transfer yapıyoruz. Bu kişiler böylece başarı şansımızı yüzde 60’ların üzerine çıkartıyoruz. Şu anda merkezimizin hamileliğinin ortalama yüzde 75. Bu dünyanın üzerinde” dedi.
Tıp teknolojisinin en hızlı kitapçıkları başında gelen tüp bebek tedavisi ile her yıl binlerce çift çocuk sahibi oluyor. Tüp bebek tedavilerinde uygulanan teknikler ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Medical Park Karadeniz Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Ufuk Yılmaz, çiftlere uyarılarda bulundu. Tüp bebek tedavisinin yardımcı üreme teknikleriyle çocuk sahibi olma yöntemini hatırlatan Op. Dr. Yılmaz, “Hastadan yumurtanın ve spermin üremesi ve hayvanların döllenmesi, döllendikten sonra embriyonun üremesi ve embriyonun tekrar rahim içine yerleştirilmesi olarak adlandırılmasını istiyoruz. Tüp bebek tedavisi için şartlarımız var. yürütme adetli dönemde başlanıyor ama biriktiriliyor ilk önce uygun olması gerekiyor. Daha önce basit tedavileri denemişse aşılamaları bitirmişse ya da sperm ve yumurta yoksa direkt olarak tüp bebek başlanabiliyor. Başlangıç ​​ise adetin 2. veya 3. gününde oluyor. Tüp bebek denemesinde aslında bir sınır yok. Ama ilk 2 deneme her zaman en başarılı denemelerdir. 2’den sonraki denemeler her zaman için daha sorunlu hale geliyor. Hastalara özel tekitler ve özel muayenelerin yapılması gerekiyor. Tüp bebek denemelerinde bir taze tedavi yaptırdıktan sonra 3 ay sonra yeni bir tedavi yapılmasını istiyoruz. Senede toplu 3 deneme yapmaya tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Günümüz çağı sağlığı azalmış yumurta rezervi”
Günümüzün modernizasyonunu azaltmış yumurta rezervi hakkındaki bilgilere dikkat çeken Op. Dr. Tabi bu durumdayken hastalarda gebe kalma oranları düşüyor. Günümüz çağının hastanesi olarak azalmış yumurta rezervini özellikle çok sık olarak görüyoruz. Dolayısı ile bu özel teknikler yükü. Kişiye özel tedaviler yapıyoruz. Özellikle havuzlama dediğimiz toplama tedavileri, embriyolardan genetik inceleme yine monosit aşısı dediğimiz yerleşimki doğal öldürücü hücreler gebeliği engellemesine bağlı olarak bunun özel bir testle ortaya çıkarma ve sonuç da içinde bir rahim içi aşısı uygulanarak özellikle 3-4 denemede gebe kalmayan cihaz böyle bir tedavi kullanıldı. Hamilelerin hamile kalmaları sağlanabiliyor” diye konuştu.

“Hormonlu gıdaların çok fazla tüketilmesi yumurta rezervinin kullanılmasına sebep oluyor”
Kişilerin beslenmeye çok dikkat gösterilmesi gerektiğini işaret eden Op. Yılmaz, hormonlu gıdalardan uzak durulmasını gerektiğini vurguladı. Yılmaz, “Azalmış yumurta rezervi dediğimiz hastaların bu kadar erken yaşta artık yumurtalarının bakımını biz aslında toplumun zaman içinde gelişen olduğu beslenme miktarına bağlıyız. Fast food, pizzalar, pideleri yemek, doğal olmayan besinler, hormonlu gıdaların çok fazla tüketilmesi bu tarz yumurta rezervine sebep oluyor. Bu nedenle biz hastalarımıza doğal olarak beslenin, yağdan uzaklaşın özellikle kadınlar için sigara çok ciddi bir factor. Sigarayı kesinlikle içmelerini istemiyoruz. Süt, yoğurt, peynirlerin tüketilmesi yine antioksidanı yüksek C vitamini yüksek gıdaların özellikle yeşil biber olsun portakal ve limon tarzı tüketimin tüketilmesini tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Başarı oranımız dünyanın bir tık üstünde”
Tüp bebek tedavisinde taze transfer yapmadıklarını söyledikleri Op. Yılmaz, şu bilgileri paylaştı:
“Hastayı değerlendiriyoruz. Gebelik şansı daha düşük durumdaki hastalar için yumurta havuzlama sistemi çok sık görevli. Artık taze transfer hiç yapmıyoruz. Bütün hastalarımızı dondurulmuş transfer olarak gerçekleştiriyoruz. Yumurtası az olanlarda yumurta biriktiriyoruz. Genetiğe gönderiyoruz, sağlıklı embriyoyu buluyoruz. Ondan sonra transfer yapıyoruz. Bu kişiler böylece başarı şansımızı yüzde 60’ların üzerine çıkartıyoruz. Şu anda merkezimizin hamileliğin ortalama yüzde 75, yüzde 62’i de eve çocuk getirme oranımız var ki bu dünyada bir tık üstünde.”

“Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda’dan hastalarımız oluyor”
Tüp bebek tedavisine uluslararası talep olduğunu dile getiren Op. Yılmaz, “Özellikle komşumuz Gürcistan’dan bu konuda çok ciddi bir davamız var. Oradaki tedavi tekniklerinin biraz daha geri kalmışlığına bağlı olarak çok fazla hastamız geliyor. Yine şirket Almanya, Belçika, Hollanda’dan Fransa’dan hastalarımız oluyor. Oradaki kurallar çok katı. Çocuk sahibi olsun ya da olmasın çok önemsenmiyor. 1-2 deneme yapıyor oldu ya da olmadı farklı tekniklere çıkmalar. O nedenle Hollanda’da, Belçika’da başarısız denemeleri olan hastalar bize geliyorlar. Biz burada tedavilerini düzenliyoruz, yapıyoruz ve hastalar gebe olarak oraya geri gidiyorlar” muhafazasında bulundu.

“Yaş, evlilik geciktiriliyor, kariyer nedeniyle ertelemeler yapılıyor”
40 yaşından sonra hastaların gebe kalma şansının çok azaldığını söyleyen Op. Yılmaz, “Hastalarımıza çocuk sahibi olmak için geçmemelerini tavsiye ediyorum. Çünkü yaş, evlilik erteleniyor, kariyer nedeniyle ertelemeler yapılıyor. En kısa sürede hastalarımızdan evlendikten sonra bir yumurta rezervlerini kontrol ettirip bir rotaları olup olmadığına bakılmaksızın baktırmalarını çok tavsiye ediyoruz. Varsa geçişlerini başlatmalarını özellikle istiyoruz. 40’tan sonra neleri biriktirip biriktirmek gebe kalma şansı çok çok azalıyor” dedi.

“Üçüz hastayı hiç unutamıyorum”
Çok sayıda başarılı hücrelere ulaşan Op. Dr. Ufuk Yılmaz, unutamadığı bir anısı olduğunu söyledi. Op. Yılmaz, “Tüp bebek tedavisi çok özel bir anımız var. Bir tüp bebek hastasında yumurta topladıktan sonra transfer yaptık. Hastamızın daha sonra mutlu sonuçlarını aldık. Ultrason ile bakınca üçüz hamile olduğunu gördü. Hastamız 2 gün sonra yumurtalığının değişme sorunu ile geldi. Bu hastamıza laparoskopik olarak yumurtalarını geri dahil ettik. kullanım bu tarz hastaların tekrarlama kullanımı yoktur. Hasta 1 hafta sonra aynı şikayet ile tekrar geldi. 1 kez daha ameliyat etmek zorunda kalmak. Üçüz bir hastayı 2 kez ameliyat ettikten sonra sağlıklı bir üçüz gebelik doğurmak her zaman nasip olmuyor. Bu hastayı hiç unutmam” diyerek gitmeye noktaladı.

Exit mobile version