Prof. Dr. Katırcıbaşı: “Egzersizi sabah erken akşam yapmak kalp sıhhatini koruyor”

Prof. Dr. Katırcıbaşı: “Egzersizi sabah erken akşam yapmak kalp sıhhatini koruyor”

Yapılan kimi araştırmaların, sabah birinci iş olarak idman yapma kalp sıhhatine büyük fayda gösterdiğini verdiği Medline Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. yardımcı olur” dedi.
Kalp sıhhati için sistemli idman yapmak büyük değer taşıdığı bilinir. Sistemli yapılan antrenman, kan değerlerini düşürmeye, yuvaları düzgünleştirmeye ve genel olarak hayalsıhhate olumlu katkı sağlamanın yanı sıra kalp hastalıkları konutlarında yardımcı oluyor. Kalp sıhhati için idmandan en uygun biçimde yararlanmanın yollarından biri de onu günün için gerçek saatini seçmekten geçiyor. Yapılan kimi araştırmaların, sabah birinci iş olarak idman yapma kalp sıhhatine büyük fayda gösterdiğini aktaran Medline Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. yardımcı olur” diyerek bilgi verdi.

“Haftada en az 5 gün ya da her gün en az 30 dakika egzersiz”
Egzersiz egzersizi püf noktalarına değinen Prof. Dr. Tuna Katırcıbaşı:”Kalp sıhhati için en yeterli antrenman programları, yatan bakım tablosunun yahut risk faktörlerinin dikkate alındığı programlardır. Yeni bir idmanda bulunmayı evvelden yeme problemleriyle karşılaşmamak için, bilhassa de vakit geçirmeden, dağınık bir tedavi probleminiz yahut kalp hastalığı risk yayılmışsınız varsa uzman bir hekimden kesinlikle görüş alınır.Kalp sıhhati için ülkü idman saatleri, yapılan antrenmanın çeşidi, idmanın yoğunluğu ve mühleti, yemeklerin ne Yenildiği ve bazı diğer faktörlere bağlı olarak içerdiği. Öteki bir çalışma ise haftada en az 5 gün ya da her gün en az 30 dakika orta ila yüksek güvenlikta idman yapımı kalp sağlığı riskini gösteriyor. Bu da yapılan antrenmanın faydalarının, antrenmanın süresine ve yoğunluğuna bağlı olduğu manasına geliyor. Bir idman planlıyorsanız, yemek yüzeyini kesinlikle göz önünde bulundurun. Bir takım toplama, sabah birinci iş olarak idman yapmak kalp sıhhati için daha faydalı olabileceğini gösteriyor. Lakin, inançlı bir biçimde antrenman yapabilmek için her vakit olduğu gibi kâfi güce ve sıvı alımına sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. İdmanın saati ve sınıflandırmanın yanı sıra yapılan idman türünün de dikkate alınması gerekir. Koşmak, bisiklete binmek, yüzmek ve bilhassa kalp sıhhati için Düzgün olan aerobik bu antrenmanlara yalnızca birkaç örnektir. Bunun nedeni, antrenman antrenmanlarının kan verilerini düşürmesi ve uygun beklentilerin yükselmesidir. Direnç bantları kullanmak yahut tartı yapmak kuvvet üzere idmanları da kalp sıhhatine fayda sağlayabilir. Zira bu idmanlar insülin hassasiyetini artıran ve hızlandırabilen kas işlemlerini yürütenler” diye konuştu.

“Kendinizi fazla zorlamaktan kaçınmanız çok önemli”
Sözlerini sürdüren Katırcıbaşı,” Kalp sıhhatine yönelik hizmet en üst seviyeye çıkarmak için idman programınıza çeşitli fizikî aktiviteler dahil etmek akla yatkın bir tercih olacaktır. idman yahut çok efor kalp sıhhati üzerinde olumsuz bir tesire sahip olabileceğinden bedeninizin ikazlarına kulaklarınızı ve üzerinizi fazla zorlamaktan kaçınmanız çok değerlidir.Egzersizin, kalp sıhhatini iyileştirebilen birçok fizikî, ruhsal ve duygusal avantajı vardır. güzelleştirdiği artık bilinen.Tüm bu ögeler, yüksek tansiyon ve kalp sağlığı güvencele bağlı olarak kalıcı risk kalkanı kalp sıhhatini müdafaayı olumlu taraf tutabilir.Kalp sıhhatiniz için en yeterli idman programı, nihayetinde size özel istekleriza ve amaçlarınıza bağlıdır.Boyut en uygun antrenman saatini seçmek için bir sıhhat uzmanına danışabilirsiniz. Rutin yaşantınıza nizamlı fizikî aktiviteyi içerir ve idmanın zamanlamasına, yoğunluğuna ve tipine dikkat ederek sağlıklı bir kalbe sahip olmak için değerli ayrıntılar atmışsınızdır”ifadelerini kullandı.

Exit mobile version