Profesör açıkladı: “OMÜ’de 600’den fazla nakil nakli gerçekleştirmeyi başardık”

Profesör açıkladı: “OMÜ'de 600'den fazla nakil nakli gerçekleştirmeyi başardık”

Yarkın Kamil Yakupoğlu, 2007’den bugüne kadar 600’den fazla nakil bekleyen organ naklinin başarılı olduğunu söyledi.
OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde nakil nakilleri başarıyla yapılıyor. Pandemi döneminden sonra nakil sayılarının tekrar normale döndüğünü söyleyen Prof. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu, nakil nakli konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

“600’den fazla organ nakli gerçekleştirmeyi başardık”
Yapılan nakil nakilleri hakkında bilgi veren Prof. Merkezimizde dünya çapında başarılı aktarımlar gerçekleşmektedir. Hem kadavradan yapılan canlı nakillerde olsun, hem de canlı vericiden nakillerde olsun teşhirin önde gelen merkezlerinden biriyiz. Merkezimizde yapılan nakillerde canlı vericiler evleri kapalı geçişleri çıkartılıyor. Kapalı yayılıyor de bu uzatmalar takılabiliyor. Tabi standart bunları açık havada gerçekleştirebiliyoruz. Merkezimiz kadavra nakil nakillerinin yürütüldüğü merkezlerin başında geliyor. Bölge koordinasyon merkezi ile yürüttüğümüz işletim dağıtım toplulukları içinde önemli bir hassas otomatik organ dağıtım konusunda oldukça üst seviyelere çıkmış durumdayız” dedi.

“Bu yıl sonunda eskisi gibi sayılara ulaşmış durumdayız”
Pandeminin tüm dünyada olduğu gibi OMÜ’de nakil sayılarının geçmişlerine yol açtığını ifade eden Yakupoğlu, “Yoğun bakımlar tamamen korona hastalarına hizmet verdiği için o dönemde belli bir süre Sağlık Bakanlığı tarafından nakiller durdurulmuştu. Daha sonra aktarımların alınmasına izin verilir. Bu yıl sonunda eskisi gibi sayılara ulaşmış durumdayız. Daha da iyi düşünmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

Exit mobile version