PRP tedavisi ile sistitin tekrarlaması önlenebilir

PRP tedavisi ile sistitin tekrarlaması önlenebilir

Yılda 3’ten fazla veya 6 ayda 2 kez sist geçiren kişiler ‘kronik sistit’ muayenesinde konulduğunu söylüyor Üroloji Uzmanı Prof. Bu sayede hem belirtileri şikayetleri geçer hem de kronik sistitin tekrarlama (nüks) ihtimali ortadan kalkar” dedi.
Görevli doktorun muayenehanesinin tıpta ‘sistit çantası’ olarak adlandırıldığını ifade eden VM Medical Park Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Kilciler, “Kronik sistit ise sistit tedavisinden sonra sistit temizliği sürekli olarak nüks etmesidir. Yılda 3’ten fazla veya 6 ayda 2 veya daha fazla sistit geçiren kişide kronik muayene konur. Kronik sistit nükseden bir hastalık olduğu için bu yolları tekrarlayan sistit de denir. Sistit hastalarda ağrılı tahliye yapma, sık tahliyeye çıkma, ani tahliye yapma ihtiyacı ve tahliyede ağrı olur. Kronik sistit genellikle kullanımlarından görülen bir kullanmak. Kadınların havalandırmasından bir sonraki çıkış yolları kısadır bu nedenle dış ortamdaki mikroorganizmalar kolayca havalandırmaya ulaşabilir. Hormonal kadınlar bayanlarda fazla olması sistiti tetikleyen bir mekanizmadır” ifadesini kullandı.
PRP tedavisi kronik sistitli hasta başarılı bir şekilde çalışmaya devam eden Prof. Dr. Mete Kilciler, şu bilgileri paylaştı:
“Kronik sistit PRP ile tedavisi için ayırma kolundan kan alınır. Bu kan bir takım işlemlerinden geçirilerek bölümlere ayrılır. Ayrıştırma işleminde trombositten zengin plazma sıvısı elde edilir. Bu sıvıya PRP sıvısı da denir. Kronik sistit ameliyathane içine ince bir kateterle PRP sıvısı verilir. Bu tedavinin herhangi bir yan etkisi olmayan doğal bir tedavidir. PRP tedavisi ile dokudaki kök hücreleri aktif olur. Kök yapısının kökleri ile vasküler endotelyal büyüme faktörü (VEGF), trombosit türevli büyüme faktörü (PDGF), dönüştürücü büyüme faktörü (TGF), insülin benzeri büyüme faktörü (IGF) gibi büyüme kuşlar yapılır ve çevreyi salınır. Açığa çıkan bu faktörlerle eldeki eldeki dokular uzaklaştırılırken, yeni ve sağlam doku gelişir.”
Mete Kilciler, bu sayede hem arşivlemelerinin geçtiği hem de kronik sistitin nüks ihtimalinin ortadan kalktığını söyledi. Kronik sistitli araçlar PRP tedavisinin başarımı yüzde 85’i bulma bulutuen çizen Prof. Dr. Mete Kilciler, “Hastaya en az 4 seans yapılmalıdır. PRP tedavisinin kısa süreli başarı yüzdesini artıracaktır. PRP tedavisinin hiçbir yan etkisi yoktur. Kronik sistit tedavisi kalıcı ve etkili bir kurtuluş sağlayan güncel bir tedavi seçeneği” dedi.

Exit mobile version