Sağlık çalışanlarına müjde! 85 Bin yeni kadro geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 85 Bin yen kadro müjdesini duyurdu. İşte Bakan Koca'nın son dakika sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren açıklaması.

Sağlık çalışanlarına müjde! 85 Bin yeni kadro geliyor

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında gözlerin çevrildiği Cumhurbaşkanı erdoğan, sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Diğer taraftan Bakan Fahrettin Koca, gece saatlerinde sosyal medya hesabından yeni kadro müjdesini verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 85 bin yeni kadro için çalışmaların başladığını duyurdu. Bakan Koca, twitter hesabından yaptığı paylaşımda sağlık çalışanlarına ilişkin müjdeyi böyle duyudu.

Sağlıkta Beyaz Reform’a destek kuvvet, 85 Bin yeni çalışma arkadaşı!

“14 Mart Tıp Bayramında sağlık çalışanlarına verdiği 5 müjde, bugün itibariyle, yine müjde değerinde yeni gelişmelerle tamamlandı. Camiamız adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Sağlık çalışanlarının özlük hakları ve emeklilik şartlarının iyileştirilmesinde, çözüm üreticiliği için Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Nureddin Nebati’ye, geliştirdiği yol gösterici formüller için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Vedat Bilgin’e teşekkürü bir borç bilirim.

Sağlıkta Beyaz Reform’a destek kuvvet, 85 Bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor. Gözümüz aydın.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında resmi açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı erdoğan, “Sağlıkçılarımıza 14 Mart Tıp Bayramında verdiğimiz sözlerin hepsini birer birer yerine getiriyoruz. Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yönelik saldırıları katalog suçlar kapsamına alan kanun değişikliği yapıldı.

Mesleki Sorumluluk Kurulu oluşturularak, hekimlerin mağduriyetine yol açan Malpraktis sorunu çözüldü.

Döner sermaye ek ödemesi uygulaması, üniversite hastaneleri dâhil tüm sağlık kuruluşlarına teşmil ediliyor.

Hekimlerin emekliliklerinde hak kaybına yol açan bordro sistemindeki düzenlemeyi, 2008 sonrasını kapsayacak şekilde tamamladık.

Sağlık kuruluşlarındaki uzman hekimlerimizin hastalara daha fazla vakit ayırabilmeleri ve daha kaliteli hizmet sunabilmeleri amacıyla 85 bin yardımcı personel kadrosu açtık.

Hastanelerimizin hasta yükünü azaltan aile hekimlerimizin temel ücretlerini de, yine hasta yüküne orantılı bir modelle yeniden düzenledik.”  ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version