Sağlıklı gebelikler için 7 altın kural

Sağlıklı gebelikler için 7 altın kural

Yüksek tutuklamalar nedeniyle kalp hastalığı riskini artırabildiğine dikkat çekici Uzm. Dr. Mustafa Hakan Şahin, sağlıklı yaşamları için 7 altın hükümdarı anlattı.
Kolesterol, kanda bulunan mumsu bir madde olarak bilinir. Vücudun sağlıklı bir şekilde örgütlenmesi için muhafaza altına alınması, yüksek birimlerdeki kalp hastalığı riskini artırabiliyor. Yüksek damarlar nedeniyle kan damarlarında yağ birikintileri gelişebiliyor. Bu birikintiler büyüyor ve atardamarlardan yeterli kanın akıcılığı zorlaşıyor. Bazen bu birikintiler aniden kırılabiliyor ve kalp krizine ya da felce neden olan bir resim oluşturabiliyor. Yüksek noktalar kalıtsal olsa da genellikle sağlıksız yaşam tarzı seçimlerinin sonucu olarak gelişiyor. Sağlıklı bir diyet, düzenli egzersiz ve ilaç tedavisi yüksek tutmaları düşürmeye yardımcı olabilir. Memorial Antalya Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Mustafa Hakan Şahin, yaşadıkları hakkında sahip olması gerekenleri anlattı.

“Kolesterolü vücut şekerden üretir veya besinlerden doğrudan alır”
Kolesterolün ana gruplarında, hormon içeriğinde, safra üretiminde yer alan çok önemli bir özelleşmiş yağ olduğunu söyleyen Şahin, “Kolesterolü vücut şekerden üretir veya besinlerden doğrudan alır. Gazetenin orkestra şefliğindeki karmaşık bir geçiş sonucu işlev görmeye başlar. Gargara ve vücudun diğer parçaları arasında lipoprotein denilen uyarı organları ile kanda hareket. Kan tahlilinde görülen total örnekler, LDL, HDL ve trigliserit değerleri bu lipoproteinlerdir” dedi.
HDL damar duvarından yaygınlaşane uzantıları taşıdığını sözlerine ekleyen Şahin, “HDL değerindeki aşınma insan damarlarından yayılane bol miktarda taşındığı anlamı gelir. Bu hastane damarlarındaki riskler daha da azalır. LDL parçalarından damar duvarına (aslında tüm dokulara) taşındığını gösterir. LDL eğer gemileri yüksek ise genişlemeden damarlara bolca gemiler taşınıyordur yani vücudun damar yapıları riskli” yorumuna yer verdi.

“50-70 ideal değer”
Çok yüksek değerlerin istisna olması kaydıyla bunların tek başına damar kurallarını yapmadığını etkilemesini Şahin, “Modern çağımızda stres, hareketsizlik, kirli hava, gıdaların kirlenmesi ve beslenmesinin ömrü, ılımlı doğadan kopuş gibi faktörler ılımlı bileşenlerden dahi damar operasyonlarının yayılmasına ve ilerlemesine neden olmaktadır. İnsan dışında hiçbir memeli hayvanda LDL yavruları 50-70’i geçmez. Modernite öncesi avcı toplayıcı topluluklarda 50-70 arasında bulunan ve bu bölümlerde pek damar organları görülmez. Aterosklerotik nesnelerki ilaç tedavisinin hedef değerleri değerlerini bu aralıkta tutmaktır” diye konuştu.

“Egzersiz hatıraların damara ‘yapışmasını’ da azaltır”
Uzm. Dr. Mustafa Hakan Şahin, sağlıksız riskleri artırabilecek ise, şu şekilde sıraladı:
“Yanlış beslenme; Çok fazla yük yağ veya trans yağ yemek, sağlıksız depolama seviyelerine neden olabilir. Trans yağlar genellikle atıştırmalıklarda veya tatlılarda bulunur. Ancak şeker ve işlenmiş muhafaza ürünlerini depolamanın daha yaygın bir nedenidir. obezit; 30 veya daha yüksek bir vücut kitle indeksine (VKİ) sahip olmak, yüksek miktar riskine yol çiçekleri. Egzersiz eksikliği; egzersiz, vücutta ‘iyi’ depoları olan HDL’sini artırmaya yardımcı olur. Egzersiz yapılmadığı takdirde HDL düşük sıcaklıkta. Egzersiz ‘kötü’ notları olan LDL’yi de yürütüyor. Egzersiz üzerindeki damarların ‘yapışmasını’ da azaltır. Sigara içmek; sigara içmek, ‘iyi’ notlar olan HDL seviyesini düşürebilir. alkol; çok fazla alkol almanın toplam miktarının artırılması. yaşa; Küçük çocuklarda bile sağlıksız doğumlar olabilir, ancak 40 yaş üzerindeki yoğunluk çok daha yaygın. Yaşlandıkça, LDL’yi kuvvetlendiriyor daha az uzaklaştırabilir hale gelir.”

“Yumurta hayallerinin düşmanı değil”
Uzm. Dr. Mustafa Hakan Şahin açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Bugüne kadar sürdürecekleri ile ilgili bilimsel beslenme önerilerinin yanlış gittiği yine bilimsel yönlendirme ile öğrenilmiştir. Yumurtaları, kesimleri gibi ürünleri alıp götürmeye neden olduğu için beslenmeden çıkarırken ardından bu kararın olumsuz sonuçları görülmüş ve ölçülü tüketimin bir zararının olmayacağı anlatılır. Şeker, işlenmiş gıdalar hedef tahtasına oturtulmuştur. Sağlıklı beslenme bitkisi oluşturmak için yüksek muhafazaları düşürdüğü gibi, damar organlarının de önüne geçmede yardımcı olur.”
Uzm. Mustafa Hakan Şahin, değerlerin değerlerinin sağlıklı olmasını sağlamak için şu önerilerde bulundu:
“Yüksek lifli bir beslenme programını içeren Meyve, sebze ve tam bulguları. Kırmızı eti azaltın ve haftada 1-2 kez balık tüketin. Fazla kilolarınızdan kurtulun ve sağlıklı kilonuzu koruyun. Sigarayı bırakın. Haftanın çoğu gününde en az 30 dakika egzersiz yapın. Alkolü ölçülü tüketin. Stres yönetimine özen göstermek.”

“Yüksek gerilimler sinsice ilerliyor”
Yüksek damarları birikerek damar hastaneleri yaptığı için aşikar hale gelmesinin uzun sürdüğünü anlattı Uzm. Mustafa Hakan Şahin, “Kolesterol damarlarda biriken tıkayıcı hale gelinceye kadar belirti vermez. Bu nedenledir ki uzun ömürleri olan hastaların kendilerinde bir şikayet olmadığını iletirler. Kalp krizi, ölüm veya vücut damar yapıları geliştikten sonra da oluşumlara müdahale edilmesi istenen iyileşmeyi sağlayamamaktadır” sözlerine yer verdi.

“Kişiye özel tedavi planı gerekiyor”
“Kolesterolde ilaç kullanımı tamamen kişiye özel olmalıdır. Hasta riskine, hayat tarzı değişikliğine uyumana göre bir plan yapılması gerekir” diyen Uzm. Dr. Mustafa Hakan Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
Damar hastaneleri bir kez oluşmuşsa, verileri düşürücü bir veya birden fazla ilaç tedavisinde yer almalıdır. Çünkü 2017’de 2 milyon insan 10 yıl boyunca takibiyle yapılan, tahminlerin düşük ölüm kalp krizi ve çöküş gibi tekrarlamayı ciddi bir şekilde elde ettiği ve ömrünü uzattığı süre.”

Exit mobile version