Samsun’a yeni ambulans helikopteri

Samsun'a yeni ambulans helikopteri

Samsun’a, 8 ay ortanından ve 450 km menzilli yeni ambulans helikopter yerleştirildi.
Sağlık Bakanlığı Helikopter Hava Ambulans Merkezini ziyaret eden Samsun Vilayeti Sıhhat Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Yeni hava ambulansı yakıt ikmali yapmadan 450 kilometre aralığa kadar hasta/yaralı naklini gerçekleştirebiliyor” dedi.
Acil hadiselere ulaşmada adeta vakitle yarışan ambulans helikopteri, Samsun’da yeninden hizmet vermeye başladı. Sıhhat Bakanlığı Helikopter Hava Ambulansı Merkezini Sıhhat, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Lider Uzm. Mehmet Alım ve Lider Yardımcısı Uzm. Emre Özgen ile birlikte ziyaret eden Müdür Muhammet Ali Oruç, Kaptan Pilotlar Ahmet Kürşat Atik ve Sadık Mücahit Doyuk’tan yürütülen, hava ambulansının teknik yapısı ve özellikleri hakkında bilgi aldı.
Hıdır Aykut ile ATT Ertuğrul Ayaz’dan bilgi alan Müdür Oruç, Samsun, Sinop, Amasya, Tokat, Ordu ve Kastamonu’nun bazı ilçelerine hizmet veren hava ambulansının götürdüğü temel ve ileri hayatın dayanağının verilebilmesi için gerekli her türlü medikal malzemenin bulundurulabileceğini belirterek, bu güçlü tıbbi donanım sayesinde hava ambulansının havadayken adeta bir ağır bakım hizmeti sunabildiğine dikkat çekti.
Yakıt ikmali yapmadan 450 km aralığa kadar hasta/yaralı nakliyatını gerçekleştirebilen hava ambulansında ayrıyeten yenidoğan hadiselerinin taşınmasında gerekli olan kuvöz ve yenidoğan ventilatörü tabideki cihazlardan de mevcut müdahale olduğunu yapan Oruç, helikopterlerde uçuş sırasında yineleme çalıştırma da dahil her türlü tıbbi acil tamamlama olarak uygulanabildiğini kelamlarına ekleyebildiği .
2022 Eylül ayının bu yana ambulans helikopteri mevcut Samsun, 8 ay ortasının akabinde yeni ambulans helikopterine kavuştu. Ambulans helikopter bölgeye hizmet verecek.

Exit mobile version