Sandığa gitmekte zorlanan hastaların yardımına sağlık ekipleri yetişti

Sandığa gitmekte zorlanan hastaların yardımına sağlık ekipleri yetişti

Sivas’ta Evde Sağlık Hizmeti alan ve sandığa gitmekte zorlanan hastalar oy kullanmak için evlerinden hastane ambulanslarla sandığa götürüldü.
Sivas’ta çeşitli sağlık nedenleri ile ev ortamında sağlık hizmeti alan sağlamak için oy kullanımı için Sivas İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Birimi devreye girdi. Sabah 08.00 itibari ile oy kullanmanın başlatılmasıyla oy kullanmak için dışarıya çıkamayan hastayı incelemek için dışarıdaki ekipler ambulanslarla şemsiyeleri oy kullanacakları okullara taşındı. Evde sağlık alan hizmeti 76 yaşındaki KOAH hastası Behiye Tecer, sağlık ekiplerinin kendisine çok yardımcı olduğunu belirterek, “Allah yokluklarını gösterdiğin. Ambulanslara saldırmak oy kullanamazdım. Hayırlısı hangisi ise seçim ona nasip olsun” dedi.
Evde sağlık ekipleri servisince ambulansla eve alınıp oy kullanacağı okula getirildi 81 yaşındaki Kazım Tecer, tahliye çok faydalı olduğunu, “Eşimle beraber, oy kullanarak gelemediğimiz için ambulansla alıp götürerek getirdiler. Bu uygulama çok güzel. Ben belki başkasının arabasıyla gelebilirdim ama hiç gelemezdi” ifadelerini kullandı.
Öte yandan diyabet hastası Turan Sönmez, uygulamadan memnun kaldığını, “Diyabet hastasıyım ondan dolayı ayağım kesildi. Sağlık ekipleri bana çok iyi donanımlar. Allah kimsenin başına böyle bir olay vermen. Hayatım boyunca böyle bir şeyi topladı.30 yıl sonra ilk defa doktora yaptım” diye konuştu.

Exit mobile version