Sıcak havalar en çok kalp bakım hizmetleri için

Sıcak havalar en çok kalp bakım hizmetleri için

Yaz ayları ile birlikte yükselen hava sıcaklıklarının kalp aralığı için yeni riskler oluşturduğunu ifade eden Kardiyoloji Anabilim Dalı hekimlerinden Dr. Aziz Günsel, kalp hastalarının bu dönemde beslenmesi, günlük aktiviteleri ve ilaç dozlarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Yaz aylarının gelişiyle birlikte hava sıcaklıkları yükselmeye devam ediyor. Sıcakların yükselmesi ise birçok hasta için grup yeni riskler oluşturuyor. Kalp teması, sıcak havaların en çok olumsuz koruması hasta gruplarından biri olarak öne çıkıyor. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı uzmanı Dr. Aziz Günsel, hava sıcaklığının hamileler nedeniyle kalp hastalarının karşı karşıya kalabileceği risklerle ilgili uyarılarda bulundu.
Sıcaklıkların evleriyle birlikte terlemeye bağlı olarak yaşanan su ve tuz akışının kalp hızının neden olduğunu vurgulayan Dr. Aziz Günsel, bu kalbin iş yükünü artırdığını söyledi. Günsel, bu nedenle yüksek tansiyon, kalp krizi, kalp damarlarında tıkanıklık veya stent bulunan ya da bypass öyküsü olan hastalarda sıcak havalarda özellikle dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

beslenmeye dikkat
Aziz Günsel, kalp hastalarının sıcak havalarda alabileceği önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yaz korumalı beslenme ve beslenme diyetin çok daha önemli bir hale geldiğini söyleyen Dr. Öğünler sık ​​ve alınan gıdaların da az tüketmeleri faydalı olacaktır” ifadesini kullandı.

Günü doğru planlayın
Dr. “Gündüz güneş ışınlarının dik olarak yansıdığı dışarı dışarı çıkmaması, denize girilmemesi, bu ihtiyacın aşırı efor gereksinimlerinden kaçınılması ve sıcak içinden alkol alınması gerekir” diyen Dr. Günsel, “Tok karnına denize girmek kalp ihtiyacı için tehlikeli olabilir” dedi. Efor sarf ettirecek yürüyüş için doğru zamansa, sabah erken ve akşam serin saatleri. “Bu kalp hastalarının aşırı yormayacak şekilde yürümesi veya nefesi yararlı olacaktır” diyen Dr. Günsel, “Göğüs ameliyatı, nefes darlığı, çarpıntı, baygınlık hissi gibi şikayetlerde oluştuğunda en yakın sağlık bakımına başvurarak kontrolden geçilmelidir” uyarısında da bulundu.

İlaç kullanımı doktor denetiminde yaza uygun planlanmalı
Düzenli ilaç kullanan kalp hastalarının, ilaç dozlarının hava sıcaklığı ve yerleşiminin neden olduğu değişimler göz önünde bulundurularak doktor denetiminde yeniden düzenlenebileceğini söyleyen Dr. Aziz Günsel, özellikle tahliyeyi söktürücü ilaç kullanan hastaların dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. “İdrar söktürücü ilaç kullanan kalp yetmezliği veya yüksek tansiyon hastalarında sıvı aşırı tutma, halsizlik, yorgunluk veya ritim bozukluğu görülebilir” diyen Dr. Aziz Günsel, bu tip ilaç kullanan hastaların doktor takibinde ilaç dozlarının yeniden tedavisini önerdi.

Exit mobile version