Sigara içen kadınlar daha zor kalıyorlar

Sigara içen kadınlar daha zor kalıyorlar

Faruk Buyru hamilelik süreci sigaranın olumsuz etkilerine dikkat edilmesi, “Önerimiz gebe kalma döneminden itibaren anne adaylarının, annelerin sigara içmemesi. Her ne kadar gebelik döneminde sigarayı azaltırsa da bunun anne karnındaki bebeğe olumsuz etkileri var” dedi.
Türkiye’de sigara içen kadın sayısı artıyor. Akciğer kanseri başta olmak üzere çok sayıda üreme neden olan sigara, üreme organları da olumsuz sonuç. Dünyada giderek artan kısırlığın bir nedeni de sigara kullanımı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru, sigaranın hem kadın hem de erkek üremenin olumsuz olduğunu vurguluyor.
Hamilelik sürecinin sigaranın olumsuz etkilerine dikkat çeken Buyru, “Bebekte gelişme geriliği, ani bebek ölümü gibi ciddi riskli sigara içen annelerin bebeklerinde daha sık görülüyor. Bizim önerilerimiz gebe kalma döneminden itibaren anne adaylarının, annelerin sigara içmemesi. anne karnındaki bebeğe olumsuz etkileri yine de var.Nikotin damarlarda büzüşmeye yol açabiliyor.Aynı şekilde nikotinin dışında, sigaranın içinde 4 bine yakın toksin var.Bunlar başta karbonmonoksit olmak üzere bebek etkilerinin olumsuz etkilerini yönlendirme.Damarlar büzüşüyor, bebeğe daha az kirletici ve daha az besin gidiyor.Bütün bunların bebek sonuçlarına olumsuz bakma Emziren bir annenin nefesinin sigara kokmasının bile bebeğe olumsuz etkisi olabiliyor.
Sigarayı bırakan tüp bebek tedavisini de olumsuz gölgenin gökyüzünü çizen Buyru, “Kadının yumurtası, gebeliğin yerleşeceği rahim içi, erkek spermi. Sigara, erkekte ve kadında bu üç factor de olumsuz etkisi. Bu kadar masraflı, bu kadar masraflı bir yükü başlarken bunu yapmaları önemli.Tedavi yerleşimi yüzde 1-2 artıracak her türlü factorn üzerinde dururken, tedaviyi kesin olarak olumsuz etkileyecek sigara içmeye devam etmeyi çok fazla bir anlamı olmayacak çünkü başarıyı en baştan azaltmış olarak İşe başlıyor.
Sigara ve hamileliğin yan yana gelmesi gerektiğini savunan Buyru, “Sigara üremenin olumsuz etkileri, damarların olumsuz etkisi, kalp damarlarının içinde dizia neden oluyor. Kadının ya da erkeğinin sigara içiminde her türlü sistemi, organın damarlarının olumsuz etkilenmesi söz konusu. , beyne giden damarı bile gerekiyor.Bu kötü alışkanlıktan nereden dönülürse kardır mantığıyla bir an önce vazgeçmek yerinde olacaktır” dedi.

Exit mobile version