Sigarada 4 binden fazla kimyasal madde bulunuyor

Sigarada 4 binden fazla kimyasal madde bulunuyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hayrullah Gölen, tütün eşliğinde 4 binden fazla kimyasal madde taşıdığını söyledi.
Sivas Numune Hastanesinde görevli Eğitim Hastalıkları Uzmanı Dr. Hayrullah Gölen, dünyada her yıl 7 milyon kişinin ölümüne neden olan sigara hakkında kısa süreler, sigaranın tüm dünyada en önlenebilir kanser bölgesini alt sınırını çizdi.
Tütün raporunda 4 bindeden fazla kimyasal madde olduğunu söylüyor Uzm. Hayrullah Gölen, “Nikotin, tütündeki temel müptelalık yapan kimyasaldır. Sigara, nargile, pipo İçme veya dumanının solunması kişide psikolojik ve fiziksel müptelalık oluşturur. Tütün belgelerinde 4 binden fazla kimyasal madde bulunmaktadır. Hastalık kontrol ve önleme merkezleri, tütünün yılda 7 milyon ölüme neden olduğunu tahmin ediyor. Koklanarak burundan ortalama ya da çiğnen dumansız tütünler de nikotin kadar yüksek düzeyde zehir içerir” dedi.

“Çevreye yayılan sigara dumanı normal olarak içilen sigaradan 3 kat daha fazla nikotin içeren”
Tütün ve Tütün ürünlerini kullananlarda yoksunluk sonuçlarını sıralayan Uzm. Dr. Çevreye yayılan sigara dumanı normal olarak içilen sigaradan 3 kat daha fazla nikotin, yüzde 70 daha fazla katran ve 2,5 kat daha fazla karbon monoksit içerir. Tüm kısıtlamaları beraberinde yanan bir sigarayı yaymaktan yayılan dumanın 50 adet muhalefet savunucusu olan 4 bin kimyasal madde ve toksik madde içeren” diye konuştu.
“Tütün kullanımında erken doğum riskli veya düşük riskli yol açmaktadır”
Tütün müptelalığının yol açtığı sağlık hizmetini sıralayan Uzm. Dr. 20 dakika sonra, kalp atış hızınız ve kan basıncınız düşer. 2 hafta 3 aylık süre içinde, kanınızda belirlediğiniz düzene girer ve yatırım süresinin geliştirilmesini sağlar. 1 yıl sonra, ruhsal kalp hastalığı riski, sigara içlerininkinin yarısı kadar olur. 10 yıl sonra, mezar cinayetinden ölüm ölümüz, sigara içlerininkinin yaklaşık yarısına kadar olur. Tüm bu sonuçlar için ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını arayabilir veya Sivas Numune Hastanesine hafta içi her gün Sigara Bırakma Polikliniğine başvurabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Exit mobile version