“Sivilce ergenliğe sahip bir durum değil, bir bulundurmak”

“Sivilce ergenliğe sahip bir durum değil, bir bulundurmak”

Pek çok nedene bağlı olarak yaşlanmanın tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu söyleyen Dr. Buğlem Elgörmüş, tedavisinin ise cilt tipine göre planlanması gerektiğini söyledi.
Sivilcenin, genellemela gençlerde ve ergenlerde görmenden dolayı tüketici kesim kısımlarında dokunulmaması ya da üzerinde durulmaması gereken bir durum olarak değerlendirildiğini söz eden Tıp Hastanesi Dermatoloji Tabiplerinden, Uzman Dr. Tedavi edilmediği takdirde ne kadar süreceği ön görülemeyen ve sonrasında da deriden kabarma, deriden çökük, kırmızı ya da kahverengi renkli leke kalabileceğini söz eden Elgörmüş, “Sivilce’nin tedavi edilmesi gereken bir yerde bulundurmak” dedi.
Sivilcenin oluşum nedenlerini sıralayan Dr. Buğlem Elgörmüş kelamlarını şu halde sürdürdü:
“Sivilceler kıl köklerimizde, gözeneklerimizde deri artığı, keratin ve yağ salgısı oynadıkları ve bu ağzın açıklığının tıkanması ile başlayan bir içerikleri. Şayet ağız havası ile temas ederse bunlar siyah noktalar, deri ile kapalıysa beyaz noktalar olarak bunları gösterirler. Bu tıkanma sonrasında bölgeye yerleşim sistemi hücreleri göçer ve burada bir yangın başlar. Bu da çocuğumuzda kızarıklık olarak görülüyor. Şayet boyu hayatımızın daima bakterileri P.acnes de katılırsa, işte o vakit püstül adının ardından küçük apseler oluşmaya başlar. Birden fazla kıl kök yangısı sırasında yırtılabilir, birleşebilir, akıntılı apseler ve nodüller, kistler oluşur.”
“Her cilt tipinin başka bir tahlili var”
Tedavisinin ise her cilt tipine özel olmasına dikkat edilmesi gerektiğini tabir eden
Elgörmüş, kelamlarını şöyle sürdürdü:
“Oluşumun tek bir sebebi olmaması üzere, tek bir tahlili olması imkansız. Beklemek ise hiçbir fayda sağlamaz. Bizler kliniklerimizde cilt tipinize bakarak, ayrıntılarınızı belirleyerek bireye sahip bir bitki tedavisi çizip hastalarımızı denetim altında kontrolz ederiz. Nizamlı aralıklarla bakışları sürü, gereklecek etken unsurları, gerek, ağızdan alınan ilaçlar ve aygıtlarla müdahale ederek, ciğer ve komedonların sayı ve ağırlıklarını azaltmayı, ciğerlerin iz bırakmadan eldeni hedefleriz. Kimi hastalarının şiddet durumunu, iz kalmamasına imkan tanımaz. Bu ilkeler da akne skar tedavilerine, deri kalitene, hyalüronik asit ve kollajen boyutunun boyutlarına yönelik uygulamalara başvururuz. Hasta hekim ahengi yakaladığımız olaylarımız güldüren yüzücü sonuçlarla gördüğümüz de çok memnun eder.”

Exit mobile version