Sizi bahar yorgunluğundan koruma 7 önerir

Sizi bahar yorgunluğundan koruma 7 önerir

Medline Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıbogil, metabolizmamızın bahar aylarına işlemcili bir şekilde uyum sağlamak için yapılması gerekenleri 7 başlık altında anlattı.
Mevsimsel hava muhafazası insan vücudunda farklı tepkilere neden olabiliyor. Ancak geçici normalde olan bu durum gerekli önlem alınmazsa kronikleşebildiğinden dikkatli olunması gerekiyor. Bahar yorgunluğu için alınacak önlemlerin başında doğru beslenmenin geldiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıbogil, metabolizmamızın bahar aylarına işlemcili bir şekilde uyum sağlamak için yapılması gerekenleri 7 başlık altında anlattı. Oturakçıibogil, bu 7 unvanını şöyle sıraladı:
1. Kahvaltıyı atlamayın: Sabah kahvaltısı gününün ilk ve vücudun gün boyu ihtiyaç duyacağı besinleri almasına imkan sağlamak için en önemli öğündür. Bu nedenle kahvaltıda tüketilecek besinlerin yumurta, peynir, zeytin, süt, yeşil biber, nane ve maydanoz, yulaf lapası gibi besin değeri yüksek besinler olmasına dikkat edin.
2. Öğünlerinize dikkat edin: Gün içindeki yemeklerinizde ve beyaz, rafine edilmiş unlu besinlerden uzak durun. Tam buğdaylı, çavdarlı, yulaflı ve kepekli, rafine olmayan başarısızlıkları tercih edin. Protein ve posa zengini besinler olan bakliyat, yoğurt, balık ve meyveye sofranızda misafirlerinizi yer açın. Ağır yemekler yerine, sebze ve zeytinyağlı içeriklerle beslenin. Ayrıca günde en az 2 buçuk, 3 litre su için.
3. Kafein tüketiminizi sınırlayın: Yüksek miktarda alınan kafein, kalp çarpmasına ve bulunmasına neden olması için uyku düzenini de bozar. Bu nedenle gün
İçerisinde tükettiğiniz çay, kahve, kola gibi kafeinli içecekleri kontrol altında tutun. Günde 2 fincan tüketimini aşmamaya gayret edin.
4. C vitamini almaya özen göstermeye özen gösterin: C vitamininin özellikle iletim sistemi zayıflamış olan kullanıcılar için yararlı olduğu bilinen. Bu nedenle sofranızdan meyve ve sebzeyi eksik etmeyin. Hastalıklara karşı kalkan olması ve antioksidan açıdan C vitamini alması gün boyu zinde kalmak için faydalı olacaktır.
5. Kaliteli ve yeterli uyku: Yeterli ve kaliteli uyku alınamaması yorgunluğu, bitkinlik, öğrenme ve yetenek güçlüğü, aşırı sinirlilik hali ve bazı olumsuz psikolojik belirtilerin ortaya çıkan sonuçları zemin hazırlar. Bahar yorgunluğu ile baş etmek ve enerjik olmak için uyku ritminize dikkat edin. Bunun için sessiz, ısısı doğru ayarlanmış karanlık bir oda, rahat kıyafetler giyerek geçin. Gereğinden fazla uyumayın, sabahları her günü aynı saatte ve erken kalkın.
6. Hareketli olun: Yapılan yapılar bize spor yapmayı insan vücuduna ve psikolojisine faydalarını gösteriyor. Bu nedenle eğer bir sağlık hizmetiniz yoksa her gün düzenli olarak en az 45 dakika orta tempoda ve açık hava spor yapın. imkan Buna bulamıyorsanız asansör kullanmayın veya koyarake giderken arabanızı birkaç sokak öne park ederek kalan yolu yürüyerek yürüyün. Spor, aynı zamanda kaliteli uyku uyumanıza da yardımcı olacaktır.
7. Kafanızı boşaltmanın: Stres sağlığının en büyük düşmanıdır. Gün içinde çalışma temposuna aşırı derecede kapılmayın ve kendinizi güvenceye almak için mutlaka zamanı ayırın. Küçük molalarda kafanızı boşaltın ve ölçüyü kaçırmamak gereksinimleri ile sizi mutlu edecek atıştırmalıklardan yiyin ve hafif bitki çaylarını tüketin.

Exit mobile version