Su İçmek Cilde Faydalı Mı?

Suyun cildiniz için sunduğu 10 harika faydaya ve mükemmel nemlendirme için ne kadar su alımına ihtiyacınız olduğuna bir göz atalım.

Yetişkin insan vücudunun %60'ı sudur ve kanınızın %90'ı sudur. Su içmek tüm vücuda milyonlarca şekilde fayda sağlar. Toksinlerin atılmasından aknenin önlenmesine kadar, su cilt sorunları için en ucuz çözüm olabilir. Size parlak ve beslenmiş bir cilt verebilir. Bu nedenle, suyun mucize bir içecek olduğunu söylemek güvenlidir!

Yeterince Su İçmek Cildinize Ne Sağlar?

Yeterince su içtiğinizde, vücudunuzun her yerindeki hücreler kan yoluyla hidratlanır . Vücuttaki en büyük organ olan cilt, safsızlıklar ve toksinler hücresel düzeyde dışarı atılırken bile nemlenir. SkinKraft'ın baş dermatologu Dr. Harish Koutam'a göre , “Su eksikliği cildiniz için endişe verici bir durumdur. Dehidrasyon, Transepidermal su kaybının (TEWL) artmasına neden olur ve cilt bariyerine zarar verir . Bariyer hasarı, erken yaşlanmaya ve sık sivilce, aşırı kuruluk gibi diğer cilt sorunlarına neden olur.

İşte su içmenin cildiniz için tüm faydaları:

1. Cilt Tonunu İyileştirir

Yeterince su içmek, size daha sağlıklı bir cilt verirken vücudun toksinleri atmasına yardımcı olur. Araştırmalar, sadece iki bardak su içmenin [ 1 ] cilde kan akışını artırabileceğini ve cilde eşit bir ton verdiğini ortaya koydu.

2. Erken Yaşlanmayı Önler

Hidratlı kalmak, daha uzun süre nemli kaldığı için ciltteki esnekliğin artmasına yardımcı olur. Ciltte artan elastikiyet, cildin gecikmeli sarkması ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların erken ortaya çıkmaması anlamına gelir .

3. Daha Hızlı İyileşme

Güneşe çıktıysanız ve güneş yanığı olduysanız , su içmek iyileşme sürecini hızlandırabilir. Güneş yanığı olan bölgelere biraz aloe vera uygulamak da son derece yatıştırıcıdır.

4. Şişliği Azaltır

Cilt kabarık göründüğünde, aslında sizi dehidrasyondan korumak için su tutuyor. Bu, yeterince su içmediğinizde ortaya çıkar. Sulu kalmanız yüzünüzdeki şişlik ve şişlikleri azaltacaktır .

5. Sivilceleri Önler

Bol su içmek yüz derisindeki yağ ve su içeriğini dengeler. Bu, aşırı yağ ve sebum salgılanmasını önlemeye yardımcı olur , bu da daha az tıkanmış gözenek ve akne anlamına gelir.

Yetişkin aknesi, yoğun yaşam tarzları ve hidrasyon eksikliği nedeniyle bu günlerde daha yaygın hale geliyor. Bir çalışma [ 2 ], 20-40 yaş gruplarında 100 kişiden 4-6'sında yetişkin aknesi olduğunu ortaya koydu.

6. Yüzde Artık Kaşıntılı Cilt Yok

7. Daha Sıkı Cilt

Ani kilo kaybı nedeniyle cildiniz sarkmaya başlayabilir. Cildinizin sarkmasını önlemek ve sarkmanın belirgin olduğu kol üstleri, basen, bel ve çene hattı gibi bölgeleri sıkılaştırmak için su içmek, cildin elastikiyetini canlandırdığı gibi yardımcı olur .

8. pH Dengenizi Korur

Hassas, akneli ciltler veya çeşitli sorunlardan dolayı problemli ciltler, su ile sağlıklı bir görünüme kavuşturulabilir. Vücudunuzun pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olacak kadar su içerseniz , cildiniz parlayabilir ve lekesiz olabilir.

9. Isıya Bağlı Deri Döküntülerini Önler

Su vücudunuzun ısınmasını engeller ve vücut sıcaklığınızı normalleştirir. Vücudunuz hava veya fiziksel aktivite nedeniyle ısındığında, bol su içmek cildinizde ısı çıbanları ve kızarıklıklar geliştirmemenizi sağlar.

10. Sağlıklı Bağırsakları Teşvik Eder, Berrak Bir Cilt Anlamına Gelir
Su alımı, sağlıklı bir bağırsağın korunmasına yardımcı olur ve uygun sindirime yardımcı olur. Bağırsak hareketlerinizi düzenler ve toksinleri vücudunuzdan idrar ve dışkı yoluyla atar. Yalnızca bu süreç pürüzsüz olduğunda ve bağırsaklarınız sağlıklı olduğunda, cildiniz temiz ve sorunsuz kalacaktır.

Exit mobile version