Tüp mide ameliyatları Özel Ümit’te de SGK kapsamında

Tüp mide ameliyatları Özel Ümit'te de SGK kapsamında

Özel Ümit Hastaneleri’nde tüp mide ameliyatları da SGK ödemesi yapılan ameliyatlara girdi.
Özel Ümit Hastaneleri’nde tüp mide ameliyatlarında kurul kararı ile ödemenin bir bölümü SGK tarafından karşılandığının bilgisini veren Eskişehir Özel Ümit Batıkent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersoy Esen, operasyon hakkında bilgi verdi. Vücut kitle cerrahisi 40 üzerinde olan veya 35-40 arasında olup diyabet, cerrahi, bel fıtığı, uyku apnesi gibi ek hastalığı olanlara tüp mide ameliyatı yapılabildiğini aktaran Esen, “Bu ameliyat ile yandaş çevrelerinde belirgin düzelmeyi başarabilir” dedi.
“Fazla kilo pek çok karşılaşma neden oluyor”
Obezitenin çocukları ile birlikte ameliyat yaşlarının düşmesine dikkat çeken Esen, “18 yaş altı çocukları ameliyat etmiyoruz ancak 18 yaş üstü bedenlerimiz uyanan hastalarımıza bu ameliyatı önerebiliyoruz” diye konuştu. Fazla kilonun yalnızca görünüşleri etkilemediğini, vücut için başka zararları bilerek dikkat çeken Op. Esen, “Kilo veremeyen muhafaza ve şeker hastalarına tüp mide ameliyatını kesinlikle öneriyorum çünkü fazla kilo dışında dış görünüşü etkilemiyor yağlanmalar vücut içindeki pek çok organı olumsuz etkisi, damar tıkanıklıklarına yol sınırlarını kalp krizi riskini arttırıyor” kullandı.
Adı neden tüp mide?
Tüp mide ameliyatının; Bağlantı noktaları gibi mideye bir tüp yerleştirme anlamı gelmediğini dile getiren Op. Esen, ameliyat ile midenin yüzde 75-80’i kendisinin midenin tüp şekline gelmesi nedeniyle bu ismin verildiğini aktardı. Ameliyat öncesi dönemde endoskopi işleminde midede ameliyata karşı bir sorun olmaması istenenklerini ve sorun yoksa ameliyathaneyi amaçladıklarıklerini kullanan Op. Esen, ameliyat sonrası ilk 6 ayda hızlı bir kilo verme süreci olduğunu ilk 20 gün sıvı beslenme, sonra saf kıvamda h-gıdalar, 1. aydan sonra da katı yiyeceklere geçildiğini söyledi. Ersoy Esen “Kişi ilk ayda kilosunun yüzde 10’unu verebiliyor ve 2 yılda da kişi sağlıklı kilosuna gelmiş oluyor” şeklinde konuştu.
“Yaşam boyu doğru ve beslenme ve egzersiz”
Bu hastaların yaşamları boyunca az az sık sık yemesi ve protein ağırlık bir diyet yemek uyumalarını anlatan Op. Dr.
Kadınlarda ameliyathanenin daha fazla olduğunu dile getiren Esen, 2 adet sonraki dönemde yüzde 15 civarında geri kilo alımının görülebildiğini sözlerine dahil, “Bu tür hasta tekrar denetimleri ve revizyon dediğimiz ameliyat uygulanabilir.” dedi.

Exit mobile version