Ülkesinde 6 aylık ömrün kaldığı denilen Moritanyalı hasta şifayı Türkiye’de buldu

Ülkesinde 6 aylık ömrün kaldığı denilen Moritanyalı hasta şifayı Türkiye'de buldu

Moritanyalı 61 yaşındaki Mohamed Salem Bahiya’ya ameliyatlarda tümörü muayene konuldu. Ülkesinde kendisine tümörü çok büyüdüğü için müdahale edilemeyeceği ve 6 aylık ömrün kaldığı görüldü. Son bakım olarak Türkiye’ye gelen Bahiya, önce 1.5 yıl süren tümörü küçültücü tedavi ve akıllı ilaç tedavisi gördü. Ardından başarılı bir ameliyat olan hasta Türkiye’de şifa buldu.

Moritanyalı 61 yaşındaki Mohamed Salem Bahiya’ya ameliyatlarda tümörü muayene konuldu. Yapılan tetkikler bölmelerinde yaklaşık 18 santimetre çapında bir tümör ortaya çıktı. Ülkesinde tüm örün büyüdüğü ve müdahale edilemeyeceği noktaları 61 yaşındaki Bahiya soluğu Türkiye’de aldı. Medical Park Bahçelievler Hastanesi’ne göre Bahiya, Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof.Dr. Ercan Kocakoç, Genel Cerrah Prof.Dr. Sinan Yol ve Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Savaş Tuna tarafından tedavi edildi.

verilen bilgiye göre; ameliyat öncesi tümörü küçültücü bir tedavi yapıldı, daha sonra ameliyat ağırlığı. “Normalde böyle bir tümörü olan hastaların ortalama 6-8 aydan fazla yaşamıyor, işletmede bu bilginin kendisine ait olduğu ancak biz multidisipliner tedavilerinde hastamızda tam iyileşme sağladık” verilerinde bulunan Prof. damara tümörü etkisiz hale getiren ilaç ve damarı tıkayacak ilaçlar verdi. Bu tedavideki kitle yüzde 70 küçültüldü. Ayrıca geliştirmelerdeki bu tüm örüntü kullanımını azaltacak bir akıllı ilaç tedavisi verildi. Daha sonra genel cerrahinin gerçekleştirilmesi operasyonuyla tüm örüntü tamamen temizlendi.

“Hiçbir umudunun olmadığı”
Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrah Prof. Hastamızın ilk geldiği zaman çok ilerlemiş bir kanseri vardı. Hiçbir düşman olmadığı ifade edilmişti ancak iyi bir planlama sonucunda bu sonucun elde edilmiş olması hem bizim için hem de hastamız için çok sevindirici bir durum. Gazete kanserleri dünyada en sık kanserler arasında yer alıyor. Oluşumdaki imkanlarla bu hastalarımızın tedavilerinde olumlu sonuçlar görüyoruz. Gerek medikal tedavi gerek girişimsel radyolojiyle ilgili verilen tedavi yoluyla de cerrahi aletler dünyada iyi bir konumdayız. Hedef tümörü dünyada en sık rastlanan ilk 10 kanser arasında yer alıyor” ifadesini kullandı.

“Tümörü konuşmalarının sağ tarafını doldurmuştu”
Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Kocakoç ise “Vakamız 18 santimetrelik genişlemelerin sağ lobunu tamamen dolduran dev bir tümörle geldi. Vaka ilk etapta ameliyat için uygun değildi. İlk etapta girişimsel radyolojik olarak transarteriyel kemoembolizasyon tedavisi yürütülür. Tümör damarının tıkanması ve ardından o damardan ilaçlamaya başlayın. Daha sonra ağız yolu ile de ilaç vererek tümörün küçültülmesi karşılığında. Yaklaşık 1,5 yıllık bir süreçte tümör küçülerek ameliyata uygun bir hale geldi” dedi.

“Artık Türkiye’ye gezmeye geleceğim”
Yapılan tedaviden sonra sağlığa kavuşan Mohamed Salem Bahiya ise “2021’de sağlık hizmetlerimdeki yaygınlaşmadaki kitle ile başladı. Daha sonra Türkiye’ye geldim. İlaç tedavilerinin ardından kitle küçülttü ve ameliyat oldum. Şu an eskisinden daha iyiyim. Doktorlar başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Fırsatım olduğunda Türkiye’yi gezmek için geleceğim” diye konuştu.

Türkiye’de 1,5 yıllık bir ailenin ardından sağlığına kavuşan Moritanyalı 61 yaşındaki Mohamed Salem Bahiya’nın bundan sonra 6 aylık periyotlarla hastanede rutin kontrolleri yapılacak.

Exit mobile version