Uzman diyetisyen brokoli diyetinin sağlık ve kilo verme faydalarını anlattı

Uzman diyetisyen brokoli diyetinin sağlık ve kilo verme faydalarını anlattı

Diyarbakır Memorial Dicle Hastanesi Uzman Diyetisyeni Şilan Alyamaç, brokoli diyetinin başta sağlık ve zayıflamaya faydalı olduğunu söyledi.
Yaz mevsimine yaklaşırken birçok insan hem zayıflamak hem de bitişleri korumak istiyor. Zayıflamak için uygulanan diyet yöntemlerinden biri de brokoli diyeti. Diyetisyen Şilan Alyamaç, brokoli diyetinin başta sağlık olmak üzere faydalarını anlattı. Brokoli diyetinin maksimum bir hafta tüketilebilecek bir beslenme şekli olduğunu söylüyor. Yaklaşık 300 gramlık brokolinin 1 litre suda haşlanıp, saf veya sıvı halde ya da egzersizlerin tüketilebileceğini aktaran Diyetisyen Alyamaç, “Bu süreçte yumurta tüketmene özen gösterelim. kullanım ürünleri protein tüketimine özen gösterelim. Protein muhafazalarını karşıladığımızda kas yakımı olmayacak ve brokolinin antioksidan savunmak güzel olduğunu savunmak ve ödem atmamak için daha sağlıklı olduğunu düşünebiliriz” dedi.

“B1 grubu vitaminleri, C vitamini zenginliği”
“Peki, bu brokoli diyeti hazırlanıyor mu?” diyen Alyamaç, “Evet, gölgeliyor. Yaklaşık bir hafta muhafazam ve en az üç gün ara verilmesini daha çok önereceğim brokoli diyeti, şu şekilde yapabilir. Sabahları yumurta muhafazalarını karşılayarak dış etkenlerden püre halinde ve ağızdan çıkarmalı olarak çorba halinde tüketebileceğimiz brokoli diyetiyle kısa süre içinde detoks etkisinden kaçının. İçeriğinde B1 grubu vitaminleri, C vitamini bakımından zengindir. Kalsiyum, selenyum, aynı zamanda elde edilen değerlerin zengini olduğu için taşıma ömrünü çok iyi etkilertir ve ödem atmamızı, tahliyea çıkmamızı daha iyi hızlandıracaktır” ifadeleri kullanılmıştır.

Exit mobile version