Uzmanı uyardı: “Kapı ve pencereleri kapalı tutun”

Uzmanı uyardı: “Kapı ve pencereleri kapalı tutun”

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Emel Peru, mevsimsel hücrelerde rinit nedeniyle polenlerin uçuştuğu mevsimlerde kapı ve pencerelerin kapalı çıkışı gerektiğini belirtti.
Medicana Sivas Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Emel Peru Yücel, mevsimsel duvarlarını rinit bir diğer adıyla saman nezlesi hastalığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Peru, cildin rinitin burun içini kaplayan cildinin nedenli iltihaplanması olduğunu ifade ederek, “Alerjik yatkınlığı olan darbeleri daha sık görüyor. En sık görülme nedeni uçuş uçuşan polenlerdir. Kendiliğinden geçme ihtimali çok yetersiz. Bilimsel araştırmalara göre, toplumun beşte bir mimarisinin rinitli olduğu belirtilmektedir. Alerjik rinit olan uyarılar ve sosyal psikolojik sorunlar daha sık görülüyor” dedi.

Gözaltı mavimsi bir renk aldıysa bu verilere yakalanmış olabilirsiniz
Peru, ülkedeki rinit enfeksiyon belirtilerini şu şekilde sıraladı; “Burun akıntısı ve burun tıkanması, gözlerde sulanma ve sürüntü, aksırma, öksürme ve boğaz ağrısı, boğazda, burunda veya üst damakta sürüngen, sinüslerde baskı ve yüzde ağrı, gözaltlarının şişmesi ve mavimsi bir renk alması, koku ve tat duyularının azalması, çocuk kümeleri sık sık dudaklardan buruna sürme ve kaşıma hareketi, yorgunluk, algılama gücü, uyku bozukluğu, bazen bu bileşenlere hırıltılı nefes alabilir, öksürük ve baş ağrısı olur” diye konuştu.

“Evde hayvan ve bitki bulundurmayın”
Evde hayvan ve bitki bulundurulmaması aksesuarlarına değinen Peru, “Mevsimsel büyüme rinit, genellikle uçan uçuşan ağaç, çayır ve ot polenlerine bağlı olarak oluşur. Yaşayan coğrafi bölgeye göre polen miktarları belirlenir. Kuru ve rüzgarlı havalarda polen miktarları daha yoğundur ve devam eden rinit gözlemlerinde bir dizi görülebilir. Alerjik rinitte, daha çok ev tozu akarı, küf mantarı, hamamböceği, hayvan tüyü gibi ev içi alerjendir. Tozlu ve polenli ortamlarda bulunmayın. Polenlerin uçuştuğu mevsimlerde kapı ve pencereleri kapalı tutun. Özellikle kaloriferli evlerde hava nemlendiricileri kullanın. Oda havasının temizliğine dikkat edin. Evde hayvan ve bitki bulundurmayın. Tüylü ve yünlü battaniyeler kullanmayın. Toz barındırabilecek çeşitli kilim, halı gibi ev eşyalarını kullanma. İlaçlarınızı hekiminizin izlediği şekilde kullanın. Genel sağlık yönergeleri uyun. Her gün egzersiz yaparken, sigarayı bırakın, geçmişte yaşadın” şeklinde konuştu.

Exit mobile version