Uzmanından uyarı “Antibiyotik kullananlar dikkat”

Uzmanından uyarı "Antibiyotik kullananlar dikkat"

Dahiliye ve İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Bayram Yıldız, son kullanım sürelerinde görülen ishal kusma ve mide ağrılarına dikkat çekti.
Dahiliye ve İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Bayram Yıldız; Yeterli su alımının olmadığını, özellikle kırsal bölgelerde yaşayanların suya erişimin biraz daha zor olduğu için bundan kaynaklanan olaylardan oluştuğunu söyledi. Yıldız, “Pandemiden gelen bir kalıntı kalıntılarını canlı bir çalışma yok ancak o dönemde yoğun bir antibiyotik kullanımı, çok yoğun ilaç kullanımı olduğu için çıkışlar değişiklik gösterebiliyor. Çok yoğun ilaç kullanımı olduğu için çıkışlar değişiklik gösterebiliyor. Diziler yaşıyor.Aynı zamanda mevsim geçişleriyle de ilişkisi bir durum sıcak çocuklarından dolayı karşılamade bozulmalar daha hızlı yaşanıyor” dedi.
Salgın nehrinde en önemli şeylerden korunmak olduğunu dile getiren Yıldız, “Hastalığa yakalandığı zaman tedavisini hızlı bir şekilde başlatması gerekir. Sıvının tekrar yerine getirilmesidir.Enfeksiyona bağlı bir ishal ise genel olarak korona bağlı ishal olmuyor daha çok çıkıştan olabilir ancak koronaya bağlı bir ishal organizmasında bulunansa buna uygun antibiyotik tedavisi uygulanır. hamur işi programından uzak durulmalı tedavi sürecinde yoğurt, muz, şeftali ve patates haşlaması gibi beslenmesi yenilmelidir. Doğum bezini kontrol ederek bir değişiklik görünce zaman doktora başvurmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Exit mobile version