Uzmanlar uyardı, her Papatya şifalı değildir

Uzmanlar uyardı, her Papatya şifalı değildir

Mayıs ayı gelmesiyle birlikte kırlarda Papatyalar evlenmeye başladı. Halk bakım amaçlarıyla kullanmak üzere kırlardan Papatya topluyor. Mayıs Papatyası, çay olarak tükettiğinizde sağlık için pek çok verdi var. Uyku sorunu temelde olmak üzere, sinir sistemi ve dillendirme sistemindeki sorunlar ile kas ağrıları gibi rahatsızlıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Balıkesir Üniversitesi öğretim üyelerinden Bitki Bilimci Prof. Dr. Fatih Satıl, kırlarda çiçekler açan her Papatyanın mayıs Papatyası olmadığını vurguladı. Satıl, “Hatta aktarlarda açıkta ambalajsız çiçekler Papatyaların hemen hemen hepsi mayıs Papatyası dediğimiz sağlık ve diğer amaçlarla koruyucular papatyadan değil. Bu nedenle açıkta satılan ve mayıs Papatyası olmayan bazı Papatyalar yarar yerine zarar bile verebilir. olmasına dikkat etmek gerekir” şeklinde uyarılarda bulundu.
Fatih Satıl, doğadan Papatya toplarken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda da şu ayrıntılarda bulundu: “Mayıs Papatyasının ortasındaki sarı kısım koni şeklindeki ve içi boştur. Yaprakları tül şeklindedir. Papatya çayı için çiftler Papatya çiçekleri sıcak suya atılarak demlenmeli ve kesinlikle kaynatılmamalıdır.”

Exit mobile version