Van’da polen yoğunluğu: Alerjik hastalıklara olanlara uyarı

Van'da polen yoğunluğu: Alerjik hastalıklara olanlara uyarı

Van’da yaz aylarının başlamasıyla birlikte özellikle kavak ağaçlarından yayılan polenler, ülkede yaygın olarak bulunmayan tehdit ediyor.
Van’da kavak ağaçlarının fazla olması nedeniyle kent anında adeta polen yağıyor. Kavak ağaçlarından olmak üzere rüzgarın yaydığı etrafa dağılan polenler hayatı olumsuz yönde etkilerken, köy hastanesi olan ise dışarıya çıkamıyor. Uzmanlar polenlerin ömrünü uzattığı bu dönemler özellikle saman nezlesi, göz nezlesi ve astımı olan hastaların uzun süre görüntülenmemesini öneriyor. Uzmanlar, dışarıda çıkma durumunda eve bakış ise duş alma ve ağırlıklı olarak giyilen kıyafetlerin değiştirilmesini öneriyor.

“Göz ve burun nezlesi olan dikkat etsin”
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nevzat Esen, polen virüslerinin dünyada bütün yaygın görülen mevsimsel bir rahatsızlık olduğunu belirtti. Uzman Dr. Esen, “Mevsimlerle değişkenlik gösteren çayır otları, yabancı ağaçlar, otların döllenme mevsimlerinde ortaya çıkmasıyla duyarlı olanlara alerjikye sebep oluyor. Özellikle hastaların göz ve burun nezlesi olarak ortaya çıkıyor. Astım olarak da kendini özel olarak büyütme, balgam, nefes darlığı gibi örnekla ortaya çıkabilmektedir.Duyarlı olduğu tespit edilen hastalar, özellikle bu konuda dikkat etmesi gerekiyor.Özellikle de bu aylarda dışarı çıkarırken, çimenlere otururken veya bu zamanlarda özellikle seyahatler minimalize edilmelidir” dedi.

“Rüzgarlı hava sahası az zaman geçirmeliler”
Polenden korunma yollarından bahseden Esen, sözlerini sürdürdü:
“Diğer arkadaş gruplarını az zaman geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu idameler reddedilir. Yalnız bu hasta ana tedavisi maddeye maruz kalmaktır. Hastalarımıza tavsiyemiz; özellikle dışardan gelirken evlerinde duş almaları, kıyafetlerini dolaba saklamalarını önermek.”

Exit mobile version