Vanlı çatışması: “54 maçın kanına giren Selahattin Demirtaş siyasetçi değildi”

Vanlı çatışması: “54 maçın kanına giren Selahattin Demirtaş siyasetçi değildi”

Van’da terör örgütü PKK tarafından evlatları dağılanları kaçıran, seçim çöküşlerinin ardından aktif siyaseti sürdürdüğünü eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın daha önce de bir siyasetçi olmadığını söyledi.
Van’da terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan tutmaya çalışıyor, 58 haftalık süreçte bu yana partinin il başkanlığı bina cephesi eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Evlatları çeşitli tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve amaçları 34’ü bulan muhafazakarlar, ellerindeki dövizlerle il başkanlığı binasının önüne oturarak HDP ve PKK aleyhine slogan attı. Vanlı doğum, Millet İttifakı’nın seçim vaatlerinden biri olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakma açıklamalarına tepki gösterdi. Aileler, aynı zamanda Demirtaş’ın siyaseti bırakacağını bir siyasetçi olmadığını kaydetti.

“Demirtaş hapishanene girdiği günlerde bu yana tek bir yavru dağa gitmemiştir”
Eyleme katılan anne Nazlı Sancar, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim zaferinden dolayı çok mutlu olacağını belirtti. Millet İttifakı’nın seçim vaatlerinden biri olan Demirtaş’ın serbest bırakma görüşmelerine tepki gösteren anne Sancar, “Neden Demirtaş’ın serbest bırakmanı önermedi? Selahattin Demirtaş’ın sesiyle bütün dağdakiler inebilir. Demirtaş ilk önce bu annelerin hakkını versin. Bu bebeklerin katili de Demirtaş’tır. Dün de siyasetten istifade etmişti. Çünkü onlarda biliyor ki artık HDP bitti. Artık HDP’nin pilleri bitti ve halk gezisi. Selahattin Demirtaş’ın asla bırakmayı istemiyoruz. Ey vatan hainidir; asker, polis ve bu çocukların katilidir. Demirtaş hapishanesine girdiği günden beri bu yana tek bir yavru dağa gitmemiştir. Küçük çocukları eline silahlayarak, hayallerini ele geçiriyordu. Demirtaş bir siyasetçi değil, bir teröristtir. Siyasetçileri bu insanları savunacaktı” dedi.

“54 oyunun kanına giren Selahattin Demirtaş siyasetçi değildi”
Yaklaşık 4 yıldır evlatlık gözetimi görevini ifade eden Necmettin Biçer ise siyaseti yaptığını görmek Selahattin Demirtaş’ın eski de bir siyasetçi olmadığını dile getirdi. Biçer, “Demirtaş, Diyarbakır’da yaptığı çağrıyla 54 gencin ölümüne sebep oldu. Çocukları dağa gönderen HDP’nin kendisidir. Baştan da belliydi Millet İttifakı dağılacak, zaten dağılmak üzereydiler. Millet de tercihini Cumhurbaşkanımızdan yana kullandı. Demirtaş bir siyasetçi değil, benim yanımda ha Demirtaş ha bir PKK’lı. O da PKK terör tehdidinin bir siyasi koluydu. Şu an hak vereceği yerde, adalet onun da cezasını verecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

Exit mobile version