112 yaşına geldiklerinde oy vermeye geldi

112 yaşına geldiklerinde oy vermeye geldi

Gümüşhane’nin en yaşlı kişisi olan 112 yaşındaki Güllü Doğan, oyunun geldiği yere ait defterita kullandı ve hayırlı olsun dileklerini iletti.
Bugün 08.00’den itibaren Cumhurbaşkanlığı ve 28.dönem Milletvekilliği seçimlerinde oy verme işlemine devam ederken Gümüşhaneli kadınların sandığa ilgisi yoğun oldu.
Sabah saatlerinden itibaren demokratik yükseliş kullanmak için sandıklara akın ederken şehrin en yaşlı kişisi olan Güllü Doğan da çocukları ve torunlarının geldiği yeri içerdiği oyunu kullandı.
İnönü mahallesinde oturan ve oy kullanmak için Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesine gelen Doğan, 1046 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Sandığa oyunu atıp evraklara parmak bastıktan sonra yapacağı seçimlerin vatana, millete hayırlı olmasını dileyen Doğan, “Allah ey adama hayırlı uzun ömürler versin, başımızdan eksik etmesin” dedi.
Normal şartların gerektirdiği gezici sandığın eve getirilerek oy kullanılması gereken Doğan oy vermeyen neden içinde geldiğine yönlendiren da “Evdeydim kullanarak, geldi buraya. Allah izin verdi oyumu almasına izin ver. Elim ayağım tutuyor” sözleriyle cevaplandırdı.
Torunu Ali Doğan da “112 yaşındaki babaannemi de demokrasi şölenine katkı sağladık ve oyumuzu kullandık. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Babaannem eli, ayağını tutuyor. Kendi istekleriyle ben sandığa giderken gideceğim oyumu kullanacağım dedi. Biz kurduk ve oyunu kullandık. Devletimize bol bol dua etti. O dua kapısı. Biz de duasını almış olduk bu sayede” kullanımları.

Exit mobile version