30 yıl sonra ilk kez köylerinde oy kullandılar

30 yıl sonra ilk kez köylerinde oy kullandılar

Muş’ta 1993’te terör örgütü PKK’nın saldırıları nedeniyle terk ettikleri Şenyayla bölgesi Kayalısu köyüne dönen, 30 yıl aradan sonra yerleşik konteynerde oy kullandı.
30 yıl aradan sonra köylerinde oy kullanmanın heyecanını yaşayan Kayalısu sakinlerinde, terör nedeniyle yıllar önce istemeyerek göç ettikleri köylerine geri dönmenin mutluluğunu yaşıyor. Göçten sonra birçok seçimde farklı noktalarda oy kullanmak zorunda kalan sonra, 30 yıl aradan sonra ilk defa köylerinde defterlerinde başına gitmenin heyecanını yaşadı.
30 yıl önce terör saldırılarından dolayı köylerini terk ettikleri ifade eden Kayalısu Köyü Muhtarı Bilal Erez, 30 yıl sonra ilk defa köylerinde oy harcamalarını belirttiği, “16 yaşında bu köyü terk ettikleri. Terör nedeniyle terk ettiğimiz köyümüze 30 yıl sonra geri döndük. Daha önce taşıma olarak başka köylerde oy kullanıyorduk. 30 yıl aradan sonra ilk defa Kayalısu köyünde oy verecek. Devletimizin desteği ile burada konteyner kuruldu. Vatandaşlarımız büyük bir heyecanla oylarını kullandılar. Büyük bir katılım oldu. Allah devletimize zeval vermen” dedi.
30 yıl sonra köylerinde ilk defa oy kullanan Kayalısı köy sakinlerinden Fehmi Esen ise “1993 yılında köyümüzden göçtük. 30 yıl sonra köyümüze geri döndük. 30 yıl sonra ilk defa köy oyumuzu kullandık. Köyümüzde evlerde yaptık” ifadelerini kullandı.
Köylerinde oylarını korumak için mutlu olduklarını söyleyen Hasret Erim de, “30 yıl önce terörden korunmak için köylerinden oldu. 30 yıl sonra evler yeniden inşa edildi ve köylüler geri döndü. 30 yıl sonra köyümizde ilk defa oyumuzu kullandık. Mutluyuz huzurluyuz” şeklinde konuştu.

Exit mobile version