6-8 Ekim olayı mağduru Mehmet Gökgüz: “Kılıçdaroğlu sadece Kürtleri kandırıp oy alma peşindeydi”

6-8 Ekim olayı mağduru Mehmet Gökgüz: “Kılıçdaroğlu sadece Kürtleri kandırıp oy alma peşindeydi”

13. Cumhurbaşkanlığı öncesinden önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Kavala ve Demirtaş’ı serbest bırakacağız’ cümlesini kendine siyasi malzeme edindiğini söyleyenler 6-8 Ekim olayı mağdurlarından Mehmet Gökgüz, “Kılıçdaroğlu’nun gayesi hiçbir zaman Kürtler olmadı ve olmaz da” dedi.
28 Mayıs tarihinde Türkiye’de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı başkanlığına Recep Tayyip Erdoğan tekrar 13. Cumhurbaşkanı olarak seçildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim propagandasında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’yı Cumhurbaşkanlığı seçildiğinde serbest bırakacağını söylemişti. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve 9 HDP milletvekili ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘terör örgütü üyesi olmak’, ‘silahlı terör teröre üye olmak’, ‘örgüt adına suç işlemek’ gibi iddialarla 4 Kasım 2016 tarihinde gözaltına alınmıştı, daha sonra tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti.
6-8 Ekimde hayatını kaybedenler Hasan Gökgüz’ün babası Mehmet Gökgüz, seçim vaadi olarak eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hapishaneden kullanma ömrünün Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu hareketinin, Kürtlerden oy almak için bir proje olduğunu belirtti.

“Kılıçdaroğlu sadece Kürtleri kandırıp oy alma peşinde”
Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hiçbir zaman Kürtler adına bir konuşmada bulunmamasını söyleyen Gökgüz, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı görevinde 6-8 Ekim olayını kendine malzeme yaptı. Kılıçdaroğlu, ‘Selahattin Demirtaş boş hapishanede yatıyor’ gibi söylemlerde bulunarak kendine bu olayı malzeme edindi. Demirtaş’a mazlum ve suçsuz sığınma. Peki o mazlumsa bu olayda hayatını kaybedenler kimdir? 16 yaşındaki, 20 yaşındaki çocuklar mı yürütüyor? 6-8 Ekim davasından cezaevinde yatan Demirtaş’ı çıkarmak için söylenen cezaları sadece Kürtlerden oy almak içindi. Tek amacımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmekti ve gerçekleşemedi. Kılıçdaroğlu’nun gayesi hiçbir zaman Kürtler olmadı ve olmaz da. Kılıçdaroğlu toplantıya kadar Kürtler için ne yaptı? Mecliste Kürtler için hiçbir çalışma yapılmadı. Seçim zamanına gelene kadar hiç Kürtler ile ilgili bir cümle dahi söylemedi. Kılıçdaroğlu sadece Kürtleri kandırıp oy alma peşindedir. Bunların gayesi Müslümanları yok etmek. Madem Demirtaş mazlum, bizim malzemelerimiz nedir? Bizim kutlamanın tek amacı fakir fukaraya kurban eti dağıtmaktı. Ellerinde ne silah vardı ne de bir bomba vardı. Ellerinde sadece et poşeti vardı” dedi.

“Allah’a hamdolsun Kılıçdaroğlu ve destekçileri başa gelemedi”
Selahattin Demirtaş’ın binlerce mazlumun kanını akıttığını ifade eden Gökgüz, “6-8 Ekim’de milleti korumak Amerika’nın talimatıyla döken Selahattin Demirtaş’tı. Kılıç Eğerdaroğlu 2. turda seçimi kazansaydı meclis AK Parti’nin elindedir. Demirtaş’ı çıkarmak için hiçbir şey göstermedi. Ama çok şükür Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı hamiledi. Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan çok şükür memnunuz. Erdoğan’dan memnun olmayanların hepsi devletimizi sevmiyor. Bütün okul politikasında dış gündem ele alınırken bizde ise Kılıçdaroğlu ve HDP’li gibi siyasiler kendi içinde bir olumsuzluk oluşturmaya çalışıyor. Daha önceki seçimlerden birkaç gün önce PKK’lılar 5 askerimizi şehit etti. Bunu yapan HÜDAPAR mı HDP mi? Allah’a hamdolsun Kılıçdaroğlu ve destekçileri başa gelemedi. Selahattin Demirtaş da ömür boyu hapishanede kalacak. Demirtaş hapishanesinden çıkarılsaydı, hayatını kaybedenlerin hazinelerinin kanı nereye gidecekti? çalıştırma mazlumunu ahını aldı. Allah’ı yanına bırakmaz” diye konuştu.
Öte yandan HDP cephesi evlat nezaretini tutan konut ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı’nı düşünmemesine sevindiklerini dile getirdi.
Evladı Ramazan’ın HDP ve PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri süren Mevlüde Üçdağ, “Oğlum 1 Haziran 2015 tarihinde HDP tarafından kandırılıp götürüldü. 9 yıldır çocuğuma hasretim, çocuğumun sesinin duygusunu duyuyorum. 9 yıl içinde çocuğumun 9 saniye sesini duymadım, bu reva gidişi? HDP ki diyor ki; Kürt savunmasını savunuyorum. Çocuğum buradayken o zaman konuştukları özgürlük olmazdı. ABD’ye ve Murat Karayılan’a uşaklık yaparak, polisimize, askerimize silah sıkarak özgürlük olmaz. Bir çocuğun yeri anne ve baba yanıdır. Çok şükür Cumhurbaşkanımız tekrar kazandı. Mücadelemizin sonuna kadar destekçimiz olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a biz de sonuna kadar destek çıktık. Kılıçdaroğlu seçim öncesi camileri kapatacağım, başörtüsünü kaldıracağım, Suriyelileri göndereceğim. Böyle bir şey olur mu” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version