Bülent Tezcan: Aday Ocak ayı içinde netleşir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, altılı masanın Cumhurbaşkanı adayını Ocak ayı gibi belirleyeceğini açıkladı

Bülent Tezcan: Aday Ocak ayı içinde netleşir

2023 yaz ayında yapılacak Cumhurbaşkanı seçimleri için aylar kalmışken muhalefet adayını henüz belirlemedi. Son günlerde Ekrem İmamoğlu yoğun desteği arkasına alsa bile Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için en istekli kişi durumunda. Tv100’de Gürkan Hacır’ın Yüzler Kulübü programına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Ocak ayında adayı açıklayacağız”

Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının ortak politika çalışmaları tamamlandıktan sonra açıklanacağını söyleyen Tezcan, “Adaylık açıklamasından önce ortak politikaları belirleyecek ortak komisyon var. 9 ana başlıkta 72 alt başlıkta çalışmalarını sürdürüyorlar. Aralık ayı sonu veya ocak ayı başında tamamlamayı planlıyorlar. Cumhurbaşkanı adayı da aynı dönemde açıklanacak” dedi.

“HDP’nin oyları önemli”

6’lı masanın kimi aday gösterirse onun cumhurbaşkanı olacağını belirten Bülent Tezcan Tezcan, “Altılı Masa kararını verir, planını yapar. HDP’nin oyları önemli. Bunu reddetmek doğru değildir. Altılı Masa aday belirlerken Türkiye’nin bütün hassasiyetlerini dikkate almak zorundadır ve alacaktır” diye konuştu.

 

Exit mobile version