AB Türkiye’ye yaptırım hazırlığında!

Ankara- Atina hattındaki gerilim ve Türkiye- Rusya arasında yaşanan diplomasi trafiği, Avrupa Birliği tarafından ele alındı. Avrupa Komisyonu, Brüksel'den Türkiye'ye yaptırım sinyali verdi.

AB Türkiye'ye yaptırım hazırlığında!

Türkiye'nin Ege'de Yunanistan ve ABD ile tırmanan gerilimi, diğer yandan Ankara'nın Moskova ile yürüttüğü hareketli diplomasi trafiği Avrupa Birliği taradından masaya yatırıldı. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, “Türkiye'ye yaptırım kaçınılmaz” dedi.

TÜRKİYE DOĞU AKDENİZ'DE GERİLİMİ ARTIRIYOR SUÇLAMASI

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas , Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de istikrar bozucu olmakla ve gerilim artırmakla itham edildi. Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamasının çok muhtemel olduğunu söyledi. Margaritis Schinas, Türkiye'nin tutumlarından AB'nin 'rahatsız' olduğunu belirterek, bu tutumların Brüksel'de gündeme getirildiğini belirtti.

“TÜRKİYE ÇİZGİSİNDEN SAPTI”

Schinas, “Avrupa'da giderek daha fazla gözlemci ve karar verici Türkiye'nin tutumundan umutsuzluğa kapılıyor. Pek çok kişi Türkiye'nin orta ve uzun vadede Doğu Akdeniz'de istikrar sağlayıcı bir rol oynamasını bekliyordu. Bunu bir dereceye kadar başardı, ancak sonra aniden başka yöne döndü” dedi.

“TÜRKİYE FIRSAT KOLLAMAYA ÇALIŞIYOR”

Schinas, konuşmasını; 2020 ve 2021'de Avrupa, Türkiye için yaptırım kapsamında havuç ve sopa karışımı bir yaklaşım kullandı ve işe yaradı. Bu karışımın, hiçbir çekincesi olmayan kesin yaptırımlardan daha etkili olduğu ortaya çıktı. Şimdi, Rusya'ya yaptırım uygulamayan, aynı zamanda Gümrük Birliği'nden ve Avrupa ile sahip olduğu tüm topluluk programlarından yararlanan bir Türkiye var. Avrupa ve Batı'nın savaş karşısında bir arada durduğu bir zamanda, fırsat kollayan bir Türkiye var.” sözleriyle tamamladı.

[ilgili-haber=936]

[ilgili-haber=880]

 

 

Exit mobile version