ABD’deki Türk öğrencilerden üniversite öğrencilerine oy kullanabilsin diye bilet kampanyası

ABD'deki Türk öğrencilerden üniversite öğrencilerine oy kullanabilsin diye bilet kampanyası

ABD’de okuyan Türk öğrencileri, pazar gerçekleştirecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda ekonomik olarak değerlendiremeyecekler için otobüs ve uçak bileti alınabilmesi amaçlı yardım kampanyası başlatıldı.
ABD’de okuyan Türk öğrenciler, hem Türkiye’de ziyaret Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak için sandık başına gitti, hem de Türkiye’de okuyanlar de oy kullanabilsin diye harekete geçti. Pittsburg’taki Carnegie Mellon Üniversitesi (CMU) Türk Öğrenci Derneği’nden ilk kez oy üniversitesi kullanıcı alanlarına yaklaşık 400 kilometre uzaklıkta bulunan en yakın Türk temsilcisinde oy kullandıktan sonra Türkiye’deki memleketlerine gittikçe oylarını kullanmaları için etkinlik ve sefer düzenledi.

Oyları kullanabilmek için gidiş dönüş biletlerini aldılar
Washington’a oy kullanma kılavuzu derneğin Eş Başkanları Ece Günay ve Çağrı Erbağcı ile Yönetim Kurulu Üyeleri Barış Aşkın, Erdem Ertorer, Toygun Çetinkaya, Mehmet Deniz Birlikçi’nin yönetimiyle çoktan öğrenci defteri başına gitmeleri için sefer kapsamında toplanan paralarla gidiş-dönüş uçak bileti .
Farkındalık yaratmak istiyorlar Pittsburg CMU Türk Öğrenci Derneği Eş Başkanı Çağrı Erbağcı, “Bu seçimde başarıya ulaşmayı geçen, planlamak, demokrasiye sahip olabilmek ve oy kullanmayı teşvik etmek için etkinlik ve bilet kampanyası yürüttük. Burada yaşayan ve elde edilen faydalar ilk kez oy kullanan üniversite öğrencilerinin çocukları her iki turda da 5-6 saat mesafedeki Washington DC’ye götürüyor. Ancak Türkiye’deki çevremizden oradaki üniversite öğrencilerinin özellikle ikinci turda biletini alıp oy kullanacaklarının durumlarının olmadığını öğrenin. Grupların ilk turda imkanlarını zorlayarak oy kullanarak gittiler ancak ikinci kez ulaşım masraflarını karşılamaya güçlerinin henüz bulunmadığı bizlerle paylaşıldılar. Biz de hemen bilet kampanyası düzenledik. Bizlere ulaştığımız ve tespit edebildiğimiz Türkiye’deki giden gidiş-dönüş uçak ve otobüs biletini aldı. Demokratik özgürlükleri kullanmalarını ve sandığa gitmelerini teşvik etmek istedik. Üniversite ve doktora programları olarak bilet kampanyamız çok da başarılı oldu. Umarız hassas oluşturabilmişizdir. Doğumdaki seçimin ortaya çıkmasının yüksek olmasını ve görülmesi gelecek için olumlu bir sonucun çıkarılmasını istediğini” ifadesini kullandı.

Exit mobile version