Vergi Başmüfettişi Abdulaziz Akın İstanbul 3.Bölgeden AK Parti Milletvekili aday adayı oldu.

2001 yılından beri devletin farklı ve kritik kadrolarında başarıyla hizmet etmiş Batmanlı geniş bir aileye mensup olan Vergi Başmüfettişi Abdulaziz Akın İstanbul 3.bölgeden AK Parti Milletvekili aday adayı oldu. 

2001 yılından beri devletin farklı ve kritik kadrolarında başarıyla hizmet etmiş Batmanlı geniş bir aileye mensup olan Vergi Başmüfettişi Abdulaziz Akın İstanbul 3.bölgeden AK Parti Milletvekili aday adayı oldu.

 “23 YIL KAMU GÖREVLİSİ OLARAK DEVLETİME VE MİLLETİME SADAKATLE HİZMET ETTİM, AYNI HİZMET ANLAYIŞIYLA KATKI SUNMAK İÇİN MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAYIM”

“Devletin önemli kademelerinde görev yaptığım yıllar boyunca ülkeme ve milletime hizmet ettim. Siyasette bir hizmet kurumudur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Büyük Türkiye idealine katkı sunmak için davamızın ve duruşumuzun geleneksel kodlarına uygun yeni fikirler ve hamlelere açık bir hizmet anlayışıyla milletime hizmet etmek için Ak Parti’den milletvekili aday adayı oldum” diyen Abdulaziz Akın: “Son yıllarda sadece ülke olarak değil bütün dünya olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Yaşadığımız büyük afet çok canımızı yaktı. Öncelikle afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyorum. Evet zor günler yaşıyoruz ama biz kadim ve büyük bir milletiz. Birlik ve beraberlik içinde, el ele bu zor günleri de atlatacağız inşallah” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Ak Parti iktidarında ülkemiz büyük bir kalkınma hamlesine girişmiş, dünyada parmakla gösterilen büyük bir ülke olmuştur. Elbette ki bütün bunlar Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ve ortaya koyduğu güçlü iradeyle oldu. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı şiarına inanan biri olarak devlet hizmetindeki 23 yıllık devlet tecrübemi siyasete aktarmak ve milletimin gönlünde küçük de olsa bir yer edinmek için milletvekili aday adayı oldum. Parti disiplini ve kurucu irade ile uyum meselesinin önemli olduğunu düşünüyorum ve Allah nasip ederse parti disiplini ve kurucu irade ile uyum içerisinde milletime hizmet etmek istiyorum” dedi.
23 yıl Kamu Görevlisi olarak devletime ve milletime sadakatle hizmet ettim. Şimdi de nasip olursa Milletvekilliğine adayıyım diyen Abdulaziz Akın, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28’inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde ‘aday adayı’ olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Vergi Başmüfettişliği görevinden ayrıldı.

 

abdulaziz akın ak parti son havadis

 

ABDULAZİZ AKIN KİMDİR

1978 yılında Batman’da doğdu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu’nda Vergi Başmüfettişi olarak görev yapmaktadır. Hukukçu ve Arabulucu’dur. 1995 yılında Batman Ticaret Meslek Lisesi’ni bitirdi. 2001 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

2021 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kamu görevine 2001 yılında Sosyal Güvenlik Kurumunda başladı. 2005 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında kamu görevine devam ettikten sonra 2007 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığına Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak atandı. 2023/Mart tarihine kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Vergi Başmüfettişi olarak İstanbul Vergi Kaçakçılığı-2 Denetim Daire Başkanlığında görev yapmıştır. Görev yaptığı süre boyunca Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu bünyesinde Vergi Müfettişi ve Vergi Müfettiş yardımcıları eğitimlerinde ve Vergi Denetim Kurulu bünyesinde çeşitli komisyonlarda görev aldı. Çiftçilik ve ticaret yapan geniş bir aileye mensuptur.

Ailesi ağırlıklı olarak İstanbul ve Batman’da yaşamaktadır. Aile büyüğü babası Abdullah AKIN Kanaat önderidir. Batman ve İstanbul’da tanınmış sevilen, hayır ve hasenat yolunda bir aile geçmişine sahiptir. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28’inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde ‘aday adayı’ olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Vergi Başmüfettişliği görevinden ayrılmıştır. İngilizce ve Kürtçe bilmektedir. Evlidir.

 

 

Exit mobile version