Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: “Şanlıurfa’yı aldatacak olanlara halimiz net olacaktır”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Şanlıurfa'yı aldatacak olanlara halimiz net olacaktır"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa’ya yatırım yapmak isteyenlere davette bulunarak, “Bu kararı herkes görecek. Buraya Şanlıurfalılara ekmek ve aş verecek iş alanı açacak olanlar başımızın tacı lakin bizi oyalayacak Şanlıurfa’yı aldatacak olanlarla ilgili de çok net dağıtan, bu boyutlarıda halimiz net olacaktır” dedi.
Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa’da lokal kanallarının ortak yayınında getirdiği soruları yanıtladı. Şanlıurfalıların kullanımını korumak için gereğini yapmaya çalışacaklarını söyleyen Bozdağ, iş gezisi ve hizmetlerinin da genişleteceğini kaydetti. Yatırımlara değer vereceklerini açıklama Bakan Bozdağ, “Şanlıurfa sanayi, Antep üzere Kayseri boyunca çok güçlü olabilir. Zira burada iş ahlakı var, çok genç dinamik nüfus var, düzgün bir eğitim var. Geleceği üzere kamu yatırımlarıyla da biz buna öncülük” diye konuştu.

“Turizmde Şanlıurfa’yı amaç kent yaptık lazım”
Bozdağ, Şanlıurfa’da yatak örtüsünü azaltacaklarını vurgulayarak, “Şanlıurfa’da işsizliğin çok yüksek olduğu da tartışmadan varestedir. Burada önemli bir şifreleme var. Genç gömlek oranı var. O yüzden bizim yeni periyotta ilerleme dalları bir adım atmamız gerekiyor. Hem ekonomimiz kazansın, esnaf hem de istihdam olsun. İlk turizmde Şanlıurfa’yı amaç kent yapmamız lazım. Gezilip, görülen, geçilip gidilen yer değil. Gezildi, görüldü, yenildi, içildi, burada kalındı, sonraki günde öteki yere gidildi. Alışverişi de burada yapıldı hale getirmek gerekir. Bir kere yeni periyotta gaye kent olacak Urfa, daha fazla hissini verecek Urfa” tabirlerini kullandı.

Urfalıların güvence altına alınmasını sağlamak için yola çıkmalarını
Şanlıurfa’da alt yapı sıkıntılarının aşılması gerektiğini söyleyen Bakan Bozdağ şöyle konuştu: “OSB’leri gezdim ben, bazılarında alt yapı sorunları var. Artık bu altyapı problemlerini da aşmamız gerekiyor, elektrikte, suda, yollarda daha hummalı bir çalışma var. Şu anda fabrikada görmek için de bekleyenler var lakin bir yandan da depo olarak fabrikada kullanılan yapmak için almışlar, depo olarak kullanıyorlar. Net tutma sürelerini içinde kelamlarını saklamazlar, kontratlarını iptal edin.”

Şanlıurfa’da öykülade bir spor sevgisi var
Şanlıurfa’da spora ehemmiyet verildiğini söyleyen Bozdağ, “Şanlıurfa’nın birliğine, dirliğine, insanların mutluluğuna, heyecanına nasıl katkı sağladığını da gördüm. O yüzden Şanlıurfaspor’a bizim dayanağımız aslında kurtuluşla buraya kadar geldi. İnşallah play-off’da şampiyon olma yollarını buluruz ve o süreçte de dayanağımız azami seviyede olacak. Şampiyon olduğumuz takdirde yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

“Göbeklitepe, Balıklıgöl Şanlıurfa’nın çok büyük bir hazinesi”
Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik zenginliklerinin de kıymetlendirilmesi için gerekli çalışmaları başlatacaklarını deneyen Bakan Bozdağ kelamlarına şöyle devam etti:
“Göbeklitepe, Balıklıgöl Şanlıurfa’nın çok büyük bir hazinesidir. Bizim buralarda özel yaşama gereksinimlerimiz var. Buralar Belediyesi ile valilik üzerinden bir kadro tasarrufları üzerinden buranın cazibe merkezi olma ve korunma, yaşatılma, geliştirilme, gelecek nesillere aktarma konusunda çok zorluklarla bizi karşı karşıya bırakır. O nedenle biz diyoruz ki yeni periyotta inşallah burayla ilgili de o bölge en çok turisti iletken yerler buralarla ilgili özel bir idare getirmek, hukukî Dersi olan, kendi bütçesi olan, kendi yatırım yapan, o denli yönetimin oradan buradan şeyine bağlı olmayan, kendi tasarruf yapabilen bir özel idare alanını ilan etmek gerekiyor. Hükümetimizin devrinde bu özel alan idaresine dair bir kanun organları buraların bu idare tarafından belirlenen özel bütçesi ile yatırımlarının yapılması, koruma ve sonraki işlerinin gerçekleşmesi son derece ehemmiyet arz ediyor.”

“Şanlıurfa’da yol sorunu olmayacak, bu sorun konuşulmayacak”
Seçim çalışmaları çerçevesinde Şanlıurfa’nın tüm ilçelerini ziyaret eden Bakan Bozdağ, ilişki yollarında sorun olduğunu tespit ettiklerini kaydetti. Bozdağ, yol problemleriyle ilgili olarak son bulması için çalışmaların başlatıldığını belirterek, bununla ilgili yurt dışı incelemelerin de incelendiğini kaydetti. Bozdağ, “Şanlıurfa’nın yol ile ilgili yüklemeleri. Yani bir kez şu anda Şanlıurfa/Adıyaman, Şanlıurfa/Diyarbakır, Şanlıurfa/Mardin, Gaziantep yolları, vilayet standardına kavuşunatu, yeterli bir çıkış geldi. Kimi kısımlarında aksamalar var. Artık bunları kısa sürede telafi etme çabasında olacağını söyledi.

“Alt yapı sorunu olmayacak”
Bakan Bozdağ, ayrıyeten kentte esnaf ve zanaatkarlar için yaşanan altyapı sıkıntılarının da çözüleceğini kelamını verdi. Bozdağ, “Buranın toplantıcıları Türkiye pazarına hükmeden bir hale gelmişler. Ancak yerleri, yaptıkları işlerle mütenasip değil. O yüzden yeni devirde biz buradan çok net yeteneğine sahip. Ne kadar bu tür meslek örgütümüz varsa, zanaatkarımız varsa, bunların yer meselelerini büsbütün çözeriz. Yani tahminen de birinci çözecek işlerin başında bu gelecek bu daha ferah alanlar işte galericileri diyelim ayakkabıcıları, marangozları, neyse ki mobilyacı kendisi o mahaller meslek örgütlerimizi, meslek mensuplarımızı konuşarak, onlara uygun alanları tahsis ederek. Altyapılarını da gerçekleştirme. Aslında çalışma bir dünyaya geldi. Şu anda Ankara’da bir dokunuşa gereksinimi var. Onu gördükten sonra biz her meslek hakimiyetinin kararına olumlu yanıt verme. Buradan adını saydığım, sayamadığım 35 yerel meslek örgütü var bu tür bir türü olan. Maçları seçtikleri adımı atacağız” diye konuştu.
Bozdağ, yeni periyotta Şanlıurfa’nın hedef kent beklentisini ve daha fazlasını hissedeceğini kaydetti.

Exit mobile version