Ahlat’taki Ahıska Türkleri oylarını kullandı

Ahlat'taki Ahıska Türkleri oylarını kullandı

Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilerek Bitlis’in Ahlat ilçesine yerleştirilmiş Ahıska Türkleri, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri için oy kullandı.
2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ukrayna’nın savaş bölgesinde Türkiye’ye getirilip Ahlat’a yerleştirilen Ahıska Türkleri de vatandaşlık görevlileri yaparak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerinde sandık başına gitti. İlçenin Tunus Mahallesi’nde bulunan Abdurrahman Gazi İlkokuluna seçmen notları ile oy kullanan gelen Ahıska Türkleri, öz vatanları olan Türkiye’de ikinci kez Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.
Oy kullanan Ahıska Türklerinden Rüstem Kibar, “Ahlat’ta yaşan Ahıska Türklerindenim. Seçime gidiyoruz. İnşallah vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. İnşallah hayırlısı da olur. Öyle bekliyoruz” dedi.
Ahıska Türkü İbrahim Cumali de, “Ahıska Türkleriyiz. Ahlat’ta kalıyoruz. Vatandaşlık görevimizi yaptık, geldiğimiz seçimlere. Allah’ın hayırlısını nasip etsin” diye konuştu.

Exit mobile version