Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yeni projeler hakkında konuştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş'ta bir etkinliğe katıldı, burada bazı projeleriyle ilgili detaylar veren Yanık 15 bin personel ile 26 milyon hanenin tek tek ziyaret edeceğini, engelli, yaşlı, hasta gibi yardıma ihtiyaç duyanların tespit edileceği açıklandı.

Bir takım ziyaret ve görüşmeler yapmak içim  Kahramanmaraş'a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Andırın ilçesinde düzenlenen ‘Ailemizin Çınarları-Yayla Sonu Şenlikleri'ne katıldı Etkinliğe Bakan Yanık’ın yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, milletvekilleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hayata geçirileceği açıklanan 'Ulusal Hane Ziyaretleri' projesinin detaylarından bahsetti. Yanık 15 bin personel ile 26 milyon hanenin tek tek ziyaret edeceğini, engelli, yaşlı, hasta gibi yardıma ihtiyaç duyanların tespit edileceği açıklandı.

İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın açıklamaları

“26 milyon hanenin tamamına gireceğiz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’de iktidara geldiklerine 'Hükümdar değil, hizmetkar devlet olacağız' dediğini ve bu kapsamda 20 yıldır devletin hizmeti vatandaşın ayağına götürdüğünü söyleyen Yanık, “Önümüzdeki günlerde 'Ulusal Hane Ziyaretleri' programıyla 10 bine yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelimiz, 5 bin de ASDEP personelimiz ile bütün sahaya dağılacağız. 26 milyon hanenin tamamına gireceğiz ve her birinde bu tetkikleri yeniden yapacağız. Böylece ihtiyacı olan vatandaşımızın ayağına giden bir sosyal devlet gereğini yerine getireceğiz.” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yeni projeler hakkında konuştu

Engelli ve yaşlıların aileleri yanında bakımlarını sağlamak için onlara bakan vatandaşlara yönelik evde bakım yardımı sunduklarını söyleyen Bakan Derya Yanık, bakımı üstlenen aile üyesi, akraba veya yakını olanlara maddi destekler verdiklerini açıkladı. Kahramanmaraş’ta bu yardımdan yaklşaık 9 bin 714 vatandaşın yararlandığını ve 2006 yılından bu yana uygulanan bu model ile Kahramanmaraş’a 1.4 milyar TL bakım desteği sağladıklarına vurgu yaptı. Bakan Yanık, AK Parti hükümetinin her vatandaşın yanında olduğunu olacağını ve her zaman desteğini esirgemeyeceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü;

Kadına şiddet kırmızı çizgimiz

“Bakanlık olarak tavizsiz ve büyük bir dikkatle çalıştığımız alanlardan birisi şüphesiz kadınlara yönelik faaliyetlerimiz. Her şeyden önce kadına yönelik şiddet bizim kırmızı çizgimiz. Bizim kırmızı çizgimiz olduğu kadar kültürümüzden aldığımız değerler, değer yargılarımız da Allahu Teala’nın eşrefi mahlukat saydığı insana saygıyı kıran, insanın izzeti nefsini kıran türlü kötü muameleyi tahkir eden, reddeden bir inanca sahibiz. Dolayısıyla bizim kırmızı çizgimiz olması aynı zamanda bizim maneviyatımızın, bizim inancımızın, değer yargımızın bir gereğidir.”

Exit mobile version