AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş’tan “kaset” yorumu

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan "kaset" yorumu

AK Parti Genel Başkanı vekili Numan Kurtulmuş, son dönemde eksik olan siyasetçilerin kaseti olduğu tezine ait, “Her türlü kaset sorununu telin ettiğimizi, peşin bir kez daha söylüyoruz” dedi.
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Esenyurt Sivil İnisiyatif Platformu ile bir geldi. Düzenlenen programa çok sayıda sivil toplum kuruluşlarına katıldı. Programda bir konuşma yapan Kurtulmuş seçime sayılı günler kala provokasyon ihtarlarını yenileyerek son partiki muhalif kanattaki ‘kaset iddiaları’ hakkında tenkitlerde bulundu. Kurtulmuş, “Birtakım provokasyonlarla seçim meydanlarını karıştırmak isteyenler olabilir. Ancak geneline bakışımız vakit nitekim çok olgun bir seçim kampanyasını sürdürüyoruz. Son güne kadar da bu kampanyanın büyük bir olgunlukla devam edeceğine yürekten inancı. Yeniden Sayın Kılıçdaroğlu bir süre öncedir oluşturduğu işte bir grup kasetlerin çoğunluğu işte şantaj kasetlerinin vesaire olabileceğiyle ilgili şeyler, kelamlar ortaya konuldu. O denli anlama ki, şu anda cumhurbaşkanı adayı olan bir öteki şahsiyet hakkında da. Hazırlanan bir ekip kasetlerin varlığı, yokluğunun ortaya çıkması çıkmaması şu anda son dört önceki siyasetin dedikodusu, kazananı kaynatmaya devam ediyor. Kullanın lütfen. Biz siyasetin de bir ahlakı olduğu kanaatindeyiz. Siyasetin limanı, sakin limanı ahlaktır. Yani siyasetle çabayı basa basarsınız. Fikrinizi tartışırsınız Projelerinizi ortaya koyarsınız. Lakin insanlara hakaret, insanları değersizleştirmek, hele hele palavra yanlış, yanlışsız yanlış göçmen kasetlerle, düşünce bu türlü yanlış yollara saparak insanları itibarsızlaştırarak bizim lügatımızda yazmaz. Bizim siyaset anlayışımızda bu türlü bir şey asla yer yoktur. Hatırlayın, yakın siyasi tarihimizde. CHP’nin genel lideri merhum Baykal’ın nasıl bir kaset operasyonuyla kenara alındığını ve akabinde gerçek CHP idaresinin sahip olduğunu dün olmak üzere yakın bir vaktin anısı olarak emanetçiler. Yeniden birebiri biçimlerinde çok yakın bir mühlet içinde kimi siyasi partilerin adaylarıyla ilgili kasetlerin ortaya çıkarılması nasıl o partilerin aday sisteminin aday listelerinin dizaynına aldığını kullanıyoruz” dedi.

“Her türlü kaset adresine telin ettiğimizi, peşin peşin bir kez daha söylüyoruz”
Sözlerinin devamında 17 -25 Aralık’ta götüren de üzerinde bulunan Kurtulmuş, “Yine merkezlerinde 17-25 Aralık sürecinde palavra kimi yanlış kasetlerle Türkiye’de çıkışlarının nasıl yönlendirilmeye çalışıldığını pek uygun kullanmaya çalışıyoruz. Biz dün de, bugün de, yarın da siyaseti, siyaset dışı aldıkları bir formda almayaye çalıştıran, hele hele ahlak dışı bu türlü kasetlerle vesaire siyaseti yönlendirmeye çalışan anlayışımız. Bunun ziyanlı, huzur bir siyaset mikrobu olduğunu çok açık biçimde tabir ediyoruz. Siyasetin yolu açık. Siyaset er meydanıdır. Meydanlara çıkarırsınız. Milletinizle konuşuyorsunuz. Rakipleriniz ve fikri çabalarsınız. Rakiplerinizle, projelerinizi yarıştırırsınız. Lakin bu türlü palavra yanlış yollara, berbat yollara saparak siyaseti zehirleyemezsiniz. Biz bu manada bundan sonraki süreçte de siyasetin zehirleme manası taşıyacak her türlü kaset sıkıntısını dinlettiğimizi, peş peşe bir sefer daha söylüyoruz. Bu yollara sapanların ne hedeflediklerini sonunda ne elde etmelerini de milletimizin takdirine bırakıyoruz” diye konuştu.

Exit mobile version