AK Parti İstanbul milletvekili adayı İsmail Emrah Karayel kimdir?

AW181828

AK Parti İstanbul milletvekili adayı İsmail Emrah Karayel kimdir? Kayseri milletvekili olan Karayel’in İstanbul adaylığıyla ödüllendirilmesi dikkat çekti.

AK Parti, 2023 seçimleri için adaylarını belirlemeye başladı. Bu süreçte, Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel’in İstanbul’dan aday gösterilmesi dikkatlerden kaçmadı. Karayel, aynı zamanda Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanıdır. Peki, İsmail Emrah Karayel kimdir ve neden İstanbul’dan aday gösterildi?

İsmail Emrah Karayel Kimdir?

İsmail Emrah Karayel, Kayseri, Tomarza, Akdere (Kelgin)’li Karayel ailesinin çocuğu olarak 1978 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokulu Fatih İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Amerika’da İngilizce eğitimi gördü ve Kent State University’de Ceza Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. İkinci yüksek lisansını İngiltere’de Canterbury şehrinde University of Kent’de Uluslararası Ticaret Hukuku alanında tamamladı. Ayrıca, Erciyes Üniversitesi’nde Özel Hukuk Alanında Doktora da yapmıştır.

AK Parti İstanbul milletvekili adayı İsmail Emrah Karayel kimdir?

Siyasi Faaliyetleri

İsmail Emrah Karayel, Türkiye’de yeni ve sivil bir Anayasa yapılmasıyla ilgili çalışmalarda aktif görev aldı. Birlik Vakfı Gençlik Kulübü (Genç Birlik) Genel Başkanlığı yaptı. Milli Türk Talebe Birliği’nde (MTTB) 60. ve 61. Dönemlerinde Genel Başkan olarak seçilmiş olup, halen MTTB Genel Başkanıdır. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesidir. Karayel ayrıca, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) de 5 yıl süre ile batık banka patronlarının ülkeye verdiği zararın giderilmesi amacıyla yurtdışı davalarında görev aldı.

İstanbul Adaylığı

AK Parti’nin onu İstanbul’dan aday göstermesi, İsmail Emrah Karayel’in siyasi ve sivil faaliyetlerindeki başarılarıyla alakalıdır. Karayel, gençlik faaliyetlerinde aktif bir şekilde yer alması ve sivil toplum kuruluşlarında başarıyla görev alması nedeniyle İstanbul’dan aday gösterilmiştir. AK Parti, İstanbul’da genç bir vekilin görev alması ile genç seçmenlerin desteğini kazanmayı hedeflemektedir.

İsmail Emrah Karayel, Kayseri Milletvekili ve Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı olarak Türkiye’nin farklı illerinde birçok görevde bulunmuştur. İstanbul’daki görevi, siyasi ve sivil faaliyetleri nedeniyle verilmiştir. AK Parti’nin genç seçmenleri kazanma hedefi ile gerçekleştirdiği bu atamayı yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Exit mobile version