Aksaray’da oylar sandığıyla buluşuyor

Aksaray'da oylar sandığıyla buluşuyor

Aksaray’da Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına giderek oy kullanmaya başladı. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ise Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG ile oyunu kullanma geldi.
Aksaray’da sandıkların çalıştırma hazırlıklarının bitişinin ardından oy kullanma işlemleri saat 08.00’de başladı. Erken dönemde okullara gelen, Cumhurbaşkanı ve 28. Millet Dönemi vekili Genel Seçimi için sandıklara giderek oylarını kullandı. Oy kullanma işlemi saat 17.00’ye kadar devam edecek. Aksaray’da il tahmini 971 sandıkta 295 bin 534 seçmen oy kullanır.

“Çıkan çıktıların öğretime, milletimize, hayırlı olmasını temenni ediyorum”
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’de saat 11.30’da Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde oy kullandı. Başkan Evren Dinçer Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili olan TOGG ile oyunu kullanım gelirken okul kapısında istenen tarafından karşılandı. Eşiyle birlikte araçtan inen Baykan Dinçer okuldaki vatandaş ve sandık görevlilerini ziyaret ederek sohbet ederken ardından oy kullanacağı sınıfa girerek oyunu kullandı. Oylamanın ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Cumhurbaşkanlığımızın geleceği ve 28. Dönem milletvekili genel seçimleri için demokrasimizin bir gereği olarak bugün okulumuzda oylarımızı veriyoruz, verdik. Çıkan çıktıların gerçekleşmesine, milletimize, vatanımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Güzel bir dönem seçim kampanyası geçti. Aksaray denetiminde gerçekten partiler merkeziyet, yakınlık çevresindeki adaylar yarıştı. Vaatlerini, yollarını dile getirdiler, hemşerilerimizle kucaklaştılar. Gayet başarılı, güzel, suhuletle güzel bir seçim, oy verme sürecini geçiriyoruz. İnşallah çıkışı gerçekleştirmeye milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

TOGG ile oy kullanarak gelen Başkan Dinçer anneler gününü de kutladı
14 Mayıs sonunda aynı zamanda Anneler günü, dünya çiftçileri ve hükümdarlık günü sürdürücü Başkan Dinçer, “Bu vesileyle de tüm mahkumlarımızın, tüm çiftçilerimizin ve tüm şehit annelerimiz başta olmak üzere tüm annelerimizin anneler sonundaum. TOGG’umuzu bu hafta içinde aldık. Vatandaşlarımıza gösterdik. Aşamanın ne aşamasına geldiğinin bir göstergesi olarak. TOGG ile vatandaşlarımızı buluşturduk. Bugünde oyumuzu kullanmak için TOGG aracımızla gelin. Aracımız gayet çok güzel, icrai dünya liginde temsil edecek niteliğe sahip bir araç. İnşallah Aksaray’ımızda dünya koleksiyonları, kalkınmış dünya koleksiyonları içinde en güzel şekilde bu aracımızla temsil edilecek. Vatandaşlarımıza da çok güzel hizmet sunacak. Araç belediyemize ait. Mülkiyeti belediyemize ait. Ücreti mukabilinde satın aldı. Bundan sonra da belediyemize hizmet aracı olarak, makam aracı olarak kullanmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
Oylarını kullananları ise seçiminin gitmemesi temennisinde bulunarak birden fazla oy kullanarak davet etti. Aksaray’da huzurevinde bulunan yaşlılar ise Huzurevi Müdürlüğü personeli tarafından araçlarla oy kullanımları okula getirilerek oyları kullanıldı. Okul kapısında Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’u gören hırsız ise araçla fotoğraf çektirdi.

Exit mobile version