Almanya’dan Ukrayna’ya 2,7 milyar euro değerinde askeri yardım paketi

Almanya'dan Ukrayna'ya 2,7 milyar euro değerinde askeri yardım paketi

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ukrayna’ya 2,7 milyar euro değerinde askeri yardım götürüldüğünü duyurdu.
Batılı ülke Ukrayna’ya askeri yardım sürüyor. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius’un gideceğini, Ukrayna’ya 2,7 değerinde askeri yardım gördüğünü bildirdi. Bakan Pistorius, “Hepimiz bu korkunç ve yasa dışı savaşı bir an önce sona erdirdiğini diliyoruz. Ne yazık ki bunun ne zaman biteceğini öngöremiyoruz.
Pistorius’un açıkladığı yardım paketinde 30 adet Leopard 1 tankı, 20 Marder tipi zırhlı muharebe aracı, 200’ün üzerinde infaz uçağı ve 4 Iris-T uçaksavar sistemi yer alıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Almanya’ya ziyaretinden önce duyurulan askeri yardımın muhtemel olduğu, Almanya’nın savaşından bu yana Ukrayna’ya tek seferlik olacağı en büyük askeri yardımın olduğu belirtildi.

Ukrayna’dan teşekkür, AB’den çağrı
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Almanya’nın yeni yardım paketinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Müttefiklerimize teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell de Almanya’nın Ukrayna’ya yeni askeri yardım duyurusunu memnuniyetle karşıladı. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin sadece Bakhmut çatışmaları için günde yaklaşık bin top mermisine ihtiyaç duyduğunu belirterek, tüm AB ülkelerini Almanya’yı örnek almaya davet etti.

Exit mobile version