Ambulansla taşınan hastaların defter başına gitti

Ambulansla taşınan hastaların defter başına gitti

Van’da ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri için rahatsızlıklarından dolayı evden çıkamayan hastalar, ambulansla taşınarak sandık başına gitti.
Van’da sabahın erken saatlerinde oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu tarafından, bugün yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için Türkiye’nin ortalama olduğu gibi Van’da da saat 08.00’den itibaren bütün sandıklarda sorunsuz bir şekilde oy verme işlemi başladı. 2 bin 294 sandığının Van’da, 706 bin 611 seçmenin oy kullanılması bekleniyor. Bu geçici hastalıktan dolayı evden çıkamayan hastalar için Sağlık Bakanlığı ve belediyelerin kendilerine tahsis ettikleri ambulanslarla sandık başına gitti.
Van İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri de rahatsızlıktan dolayı evden çıkamayan Kadriye Yertürk (66) isimli yaşlı bakıcı sedyeli ambulansla oy kullanacağı okula taşındı. Yaşlı kadın ve eşi Burhanettin Yertürk (75) oyunu işlemcili kullandı.
Evde Sağlık Hizmetleri’nin çalışmalarını dile getiren Kadriye Yertürk, bilgisayarlı bir şekilde oyunu kullandığını belirterek, kendisini sandığa taşıyan ekiplere teşekkür etti.

Exit mobile version