ASAD buluşmasında konuşan Ahmet Davutoğlu, “S-400 alınması büyük bir hata”

ASAD buluşması kapsamında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu.

ASAD buluşmasında konuşan Ahmet Davutoğlu, "S-400 alınması büyük bir hata"

Daha öncede İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılımlarıyla gerçekleşen buluşmaların beşincisi Gelecek Partisi ile devam etti…

ASAD Başkanı Murat Doğanay’ın ev sahipliğinde, Ertan Özyiğit modoratörlüğünde gerçekleşen buluşmanın bu hafta ki konuğu Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve ekibiydi…

Seçim sürecinin başladığı ülkemizde,  dün akşam gerçekleşen buluşmada da her zaman olduğu gibi partilerin ve liderlerin seçim süreci ile ilgili vaadleri, gerçekleştirmek istedikleri projeleri, parti politikaları ve ülkemizin geleceğine dair görüşleri beyan edildi. 

Ülkemizin ve milletimizin siyasi, sosyal, konjektürel yapısı ve geleceği ile ilgili projeler üreterek daha müreffeh daha güçlü bir Türkiye amacı ile stratejik araştırmalar ve projeler üreten ve partilerüstü bağımsız ve tarafsız olmayı şiar edinen ASAD,  ülkemizin seçim sürecine girdiği bu dönemde de siyasi partilerin ve liderlerin politikalarını yakından takip etmeye devam ediyor.

Buluşmaya katılan ülkemizin önde gelen yazar, akademisyen, siyasetçi ve toplum önderleri ile birlikte Gelecek Partisinin vizyonu, amacı, projeleri hakkında Parti Lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve ekibinden bilgi alınarak, önümüzdeki dönemde nasıl bir seçim süreci izleneceği ve özellikle devletimizin ve Milletimizin çıkarları doğrultusunda  Ülkemizin mevcut sorunları ve bakış açıları  ele alındı.

Buluşmada Davutoğlu,  partisinin politikaları ve 6’lı masa ile ilgili  sorulara da cevaplar verdi.

Davutoğlu parti politikasını beş maddede özetleyerek şunları söyledi;

Ekonomik krizin çözülmesi, gelir adaletinin sağlanması, orta direğin ayağa kaldırılması adına Merkez Bankası ve Para Politikası çözümleri getirileceği, içerde sanayi ve tarımın desteklenerek daha fazla üretim ve istihdam sağlanması adına döviz kurlarının düşürüleceği kur korumalı mevduatın kaldırılacağı, yabancı sermayenin hukuki güvenceler verilerek ülkemizde yatırım yapmasının sağlanması, yerli sermayenin dışarıya gitmesinin engellenmesi ile ilgili önlemlerin alınacağı bildirildi.

Toplum içerisindeki değişik mezhepsel ve ırksal grupların aidiyet sorunlarının çözerek herkese istekleri doğrultusunda  özgürlük ve güvenlik verileceği ve bundan sonra bu meselelerin Türkiye gündemini işgal etmeden toplumsal birlik ve beraberlik için yaşanılacak ortamın sağlanacağı ifade edildi.

Dış Politikada dengeleri sağlayacaklarını ve hem ABD-Avrupa hem de Rusya ve Asya ülkeleri ile daha sorunsuz ve işbirlikçi politikalar izleyeceklerini, komşu ülkelerle olan sorunların diyalog ve bürokrasi ile derhal çözerek işbirliklerini yeniden kuracaklarını belirten Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, “S400 sistemlerinin alınmasının büyük bir hata olduğunu, zira alınan S400 sistemlerinin depolarda çürümeye terkedildiğini, S400 sistemlerinin mevcut savunma sistemleri ile uyumlu değil” diye konuştu.


Hukuk ve Adalet sisteminin yeniden yapılandırılarak ehliyet ve liyakat sahibi adil bir hukuk sistemine kurmak istediklerini ve nihayetinde hakim ve savcılara hukuksal güvenceler vereceklerini anlattı.

Demokrasi ve özgürlükler adına ülkemizin ancak demokratik yapısı ile devam edebileceğini,  tek adam rejimine karşı olduklarını bu konuda 6’lı masa ile önemli çalışmalar içerisinde olduklarını belirtti.   

Exit mobile version