Aşırı Sağcı Parti seçimden birinci çıktı! Biz bu filmi 77 yıl önce izlemiştik

İtalya'da genel seçim heyecanı aşırı sağcı partinin lehine sonuçlandı. Giorgia Meloni liderliğindeki İtalya'nın Kardeşleri Partisi sandık birincisi oldu. Kurulacak koalisyonla 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez aşırı sağcı bir parti İtalya'yı yönetebilir.

Aşırı Sağcı Parti seçimden birinci çıktı! Biz bu filmi 77 yıl önce izlemiştik

İtalya genelinde yapılan seçimlerde; 50 milyondan fazla seçmen sandık başına giderek oy kullandı. Katılımın düşük olduğu görülen oylamada sağ kanat liderliği göğüsledi. Parti lideri Meloni Başbakanlık yolunu yarılamış oldu.

AVRUPA'DA FAŞİST YÖNETİM

İtalya'nın Kardeşleri (FDI) oyların yüzde 22 ila 26'sını alırken, koalisyon ortakları Matteo Salvini'nin aşırı sağcı Lig Partisi ve Silvio Berlusconi'nin muhafazakar Forza Italia (FI) partisi sırasıyla yüzde 8,5 ila 12,5 ve yüzde 6 ila 8 aralığında oy aldı. Sonuca göre koalisyon Temsilciler Meclisi ve Senato'da çoğunluğu garantilemesiyle ülkede 2. Dünya Savaşından bu yana ilk kez aşırı sağcı bir parti yönetimde olacak.

KOALİSYON KURULACAK

Neo-faşist köklere sahip partinin Parlamento'da çoğunluğa sahip olabilmesi için ittifak yaptığı göçmen karşıtı Lig lideri Matteo Salvini ve eski Başbakan Silvio Berlusconi ile bir koalisyon hükümeti kurması gerekecek.  Sonuçlara ilişkin ilk değerlendirmesini yapan 45 yaşındaki Meloni, “Seçim sonuçları; İtalyanların, İtalya'nın Kardeşleri'nin yönetiminde bir merkez sağ hükümet istediğine dair açık bir işaret verdi.”  açıklamasında bulundu.

Exit mobile version