Bakan Akar: “Biz teröristleri vurdukça ses Ankara’dan geliyor”

Bakan Akar: “Biz teröristleri vurdukça ses Ankara'dan geliyor”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Biz teröristleri vurdukça ses Ankara’dan geliyor. Operasyonları durdurun diyorlar. Niye? Teröristler zor durumda, elebaşları operasyonların durmasını istiyor. Tahammülümüz kalmadı artık diyorlar. Ancak bunun hiçbir şekilde böyle olması mümkün değil” dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yükseliş tarihinin şimdiye kadar, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale gelene kadar devam edeceğini belirterek, “24 Temmuz 2015’ten itibaren tarihimiz bir süreç var. Çözüm çözme akabinde başlayan bir süreç ve devam ediyor. Bir şekilde kendilerinince akıllılık çalışmaları orada hendekler kazmak sureti ile ve oradaki masum insanlar canlı kalkan olarak kullanmak sureti ile bir şeyler yapabileceklerini zannettiler. Ama çok şükür orada yapılan mücadele sonucunda oradaki teröristler kazdıkları çukurlara gömüldüler. Bunlar tutunamayınca onları sınıra attılar. Orada da kendi akıllarınca uluslararası ortam kandırma için YPG diye bir ad değiştiriyorlar. Yaptıkları hiçbir şekilde farklılıklar yok, bunlar aynı çerçevenin içinde olan teröristlerdir. Bunlar orada bir takım hazırlıkları yapanlar ve bizim oraya giremeyeceğimizi zannettiler. Çok şükür şu an Irak sınırını tamamen kontrol ettik Pençe – Kilit’in bitişiyle birlikte. Orada tek tek kontrol altına alınıp götürülmekle teröristlerin sığınaklarının hepsi yıkıldı ve yıkılmaya devam ediyor. Bunu en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar gidene kadar. İnşallah bu da yakın” dedi.

“Biz terörist vuruyoruz ses Ankara’dan geliyor”
Bakan Akar, teröristlerin çoğalmasına çığlığa operasyonların durdurulmasını sağlamak için, “Son zamanlarda bu teröristlerin elebaşları gerçekten yaygın çığlığa büyük bir panik içinde ve efendilerinden yardım sunuyor. Eskiden bunların efendilerinden cephane, araç ve gereç isterlerdi. Şimdi onu istemiyorlar. Çünkü artık onların bir faydasını verdiğini, Mehmetçiğin karşısında bunların bir kıymeti olmadığını yaşayarak gördüler. Şimdilerin operasyonlarının durdurulmasını sağlar. Biz oradaki teröristleri vurdukça ses Ankara’dan geliyor. Operasyonları durdurun diyorlar. Niye? Teröristler zor durumda, elebaşları operasyonların durmasını istiyor. Tahammülümüz kalmadı artık diyorlar. Ancak bunun hiçbir şekilde böyle olması mümkün değil. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın bizim yaptığımız planlama yapanlar tamamen çalıştırmanın hak ve menfaatleri nazarında, 85 milyonun menfaati neyse o noktada. tamamen hudutlarımızın muhafazası” kullanımları kullanılmıştır.

Exit mobile version