Bakan Çavuşoğlu’ndan kayyum tepkisi

Bakan Çavuşoğlu'ndan kayyum tepkisi

PKK, YPG ve FETÖ ile yürüyenleri rahatsız etmeye devam edeceklerinin konuşması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kayyumları kaldırmayı taahhüt edenleri, ‘PKK ve FETÖ’cüleri devlet kadrolarına döndüreceğiz’ diyenleri rahatsız etmeye devam etmeye devam ediyor. ‘Maalesef Türkiye, Azerbaycan’a yardım etti’ diyen CHP’lileri de üzmeye, rahatsız etmeye devam etmeye devam ediyor.Kılıçdaroğlu elinde bir harita çıkıyor ve ‘Çin’e tren götüreceğiz’ diyor.Çin’e tren var zaten.Hızlandıracağını söylese biz de teşekkür ederiz. Azerbaycan’la derdiniz ne?” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezinde Antalya’daki Yörük dernekleri üyeleriyle buluştu. Çavuşoğlu, Türkiye’nin çıkışı için gece gündüz çalışan Yörüklere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tasvirinde Türk resmi Teşkilatı’nı kurduklarını yazan Çavuşoğlu, “Türkistan’da bir çatı altında birleşti. KKTC de aramıza katıldı. Uluslararası saygın bir örgüt haline getirirken, her alanda dayanışmamızı gerçekleştireceğiz. Turizmden, sağlığa, enerjiden, spora kadar iş birliğimizi her alanda güçlendireceğiz” sözlerine yer verdi.

“Türkiye ile ticaretimiz 1 milyar dolar çıktı”
İkinci yüzyılın Türk’ün asrılarını yöneten Çavuşoğlu, “Özgüvenimiz geri geldi. 21 yılda Cumhuriyet’imize kazandırdığımız eşyalar onu kullanma gururumuzu. Cumhuriyet’imizle de gurur koruyucumuz. Cumhuriyet’imizin efendisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de saygıyla anıyoruz. Artık biz ‘Yaparız, üreticileriz’ diyebiliyoruz.

“Bunlar milletimizi görmez, bilmez, cahil zannediyorlar”
Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bazılar Türk’ün şahlanışının emaresi olan ‘SİHA ve İHA’lara dokunacağız’ diyor, diğer milli üretimlerimize karşı çıkıyor. Terörü Türk yurdundan uzaklaştırmak için Suriye’ye giriyoruz, DAEŞ, YPG ve PKK’yı temizliyoruz. ‘Bazıları Biz oradan çekeceğiz’ diyor. Aynı şekilde PKK’nın mesken grubunu Kuzey Irak’a giriyoruz, teröristleri temizliyoruz ‘Biz oradan çekileceğiz’ diyor. Mavi Vatan da bizim için yurttur ama tüm satın almalarımızı hiçe sayacak söylemler içinde oluyorlar. Bunlara 14 Mayıs’ta sahibimiz gerekli darbeyi vurdu, dersi verdi. Bu ülkeleri, toprakları size emanet etmeyiz. Bunlar milletimizi görmez, bilmez, cahil zannediyorlar. Ama esas aldanan onlardır. Bu millet her şeyi görür, çalıştırmadır ve zamanı gelince de verir.”

“‘FETÖ’cüleri devlet kadrolarına döndüreceğiz’ diyenleri rahatsız etmeye devam ediyor”
PKK, YPG ve FETÖ ile yürüyenleri rahatsız etmeye devam edeceklerinin kuzeyini çizen Çavuşoğlu, “Kayyumları kaldırmayı taahhüt edenleri, ‘PKK ve FETÖ’cüleri kadro devletlerine döndüreceğiz’ diyenleri rahatsız etmeye öncülük ediyor. Maalesef Türkiye, Azerbaycan’a yardım etti’ diyen CHP’lileri de üzmeye, rahatsız etmeye devam etmeye devam ediyor.Kılıçdaroğlu elinde bir harita çıkıyor ve ‘Çin’e tren götüreceğiz’ diyor.Çin’e tren var zaten.Hızlandıracağını söylese biz de teşekkür ederiz.Elindeki haritada can Azerbaycan’ı baypas etmişti.Sizin Azerbaycan’la Derdinizi ne? ı bypass eden projeler değil, geçen yapıları hayata geçirmeye devam etme” açıklamasına yer verdi.

“Umarım Ermenistan da bunu en iyi bir şekilde idrak eder”
Ermenistan’dan Azerbaycan’a yönelik gelen açıklamaları değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, “Ermenistan, ‘Azerbaycan’ın toprak çevresini tanımaya hazırız’ diyor. Karşılıklı tanıma konusundaki açıklamaları olumlu, bunu destekliyoruz. Derse bir an önce müzakere edilir, anlaşma imzalanır.Biz de Türkiye olarak bu hedefte bazı olumlu görüşler atarız.Bölgemizdeki derdimiz barış ve istikrar.Kriz ve çatışmaların yüzde 60’ı çevremizde olmasına rağmen biz istikrar abidesiyiz.Kafkasya’da da barışmak istiyoruz.Umarım. Ermenistan da bunu en iyi bir şekilde idrak eder” ifadelerine yer verdi.
toplantıya; MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkanı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin de katıldı.

Exit mobile version