Bakan Ersoy: “Depremin verilerini tamamen sileceğiz”

Bakan Ersoy: "Depremin verilerini tamamen sileceğiz"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem sonrası süreci Malatya’da şu ana kadar başarılı yönettiklerini belirterek, “Bundan sonrasını da hızlı bir şekilde tamamlayıp depremin etkilerini tamamen Malatya’mızdan kapatmak için devlet, millet olarak el uzatmaya gayret etmeye devam etmeye devam etmeye devam ediyoruz” dedi.
AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada partililer ile bir araya geldi. İl Başkanı Namık Gören, Milletvekili İhsan Koca, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in de çıkışı ile düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Ersoy, 6 Şubat depreminden sonra düzenli olarak Malatya’yı ziyaret ettiklerini söyledi. Hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevlendirmesi ile Malatya’ya varmalarını ifade eden Ersoy, “İlk gün çok yoğun Deprem olarak burada bulunduk, yok olma yolculuğu haftalarca, aylarca kaldı. Şimdi yavaş yavaş elbirliği ile Malatya’ya yükseliyoruz” dedi.
Malatya’daki iş birliği ve düzenlemeli çalışmadan ilgili kurumlara teşekkür eden Ersoy, “Çok uyumlu bir şekilde organize olduk, hep beraber devlet vatandaşı el ele vererek bu fırtınaların altından kalkmayı başardık. Tabiki sadece Malatya’yı kapsayan bir afet değil bu 11 şehrimize yayılması. Yüz hatta yıldır birkaç yüzyıldır olmayan bir deprem fırtınasından oluşuyoruz. Ama inşallah Malatya’da şu ana kadar bu süreci başarıyla yönettik. Bundan sonrasını da hızlı bir şekilde tamamlayıp depremin sonuçlarını, ömrünü tamamen Malatya’dan kapatmak için devlet olarak ve sizler olarak el ele vermeye gayret etmeye devam etmeye devam” ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ilk gününden itibaren deprem bölgelerini çok sıkı takip ettiğini söyleyen Bakan Ersoy, benzerlerin de düzenli olarak Ankara’da yapılan operasyon ile ilgili bilgi verdiklerini söyledi. En hızlı şekilde bölgedeki afetinin izlerini kapatmak için gayret gösterdiklerini kaydeden Ersoy, “Asıl hiçbir devleti göstermediği bir refleksi devletimize gösterdi. Halkımızın yardımlaşma ve paylaşım kültürü bu afeti atlatmamızda en büyük incelemeden biri oldu. Şimdi önemli olan tabien kaybolan canları yerine getirme şansımız yok. Ama mal kayıplarının hızlı bir şekilde telafisi ve Malatya’yı tekrar tekrar büyüyen ölüm şehirlerimiz arasında incelemek için çalışıyoruz. Buda Malatya için çok hızlı olacak diye düşünüyorum. Ben düzenli olarak devam etmeye devam edeceğim. İhtiyaçları tespit ediyoruz ve ihtiyaçlar kapsamında ilgili bakanlıklarımıza gerekli toplantıları kabinede de nihai kararlarını alma sürecini hızlı bir şekilde yönetiyoruz” şeklinde konuştu.
Tüm dünyada hem Malatya olarak hem Türkiye olarak örnek alınmasın da cenneten çizen Bakan Ersoy, “Kimse egoist davranışlardı, herkesin fazlası varsa diğer komşusuyla paylaştı. Bu da bizi dünyaya dünyaya örnek olarak gösterilen bir ülke yaptı. Türkiye çok büyük krizleri atlattı. Bu son kriz çok büyük, bundan sonra da krizler başlayacak. Dünya de her zaman krizlere açık bir yer. Ama ben çıkacağım ki Türkiye her krizden güçlenerek çıktı, kuvvetlenerek çıktı. İnşallah bu süreci güçlenerek kuvvetlenerek daha büyük bir Malatya olarak atlatacağız. Bize vermiş olduğunuz moralden destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Exit mobile version