Bakan Karaismailoğlu: “Cumhurbaşkanı’mıza verilen destek daha da çok artacak”

- “24 kilometresi ana yol, 4,5 kilometresi de Stadyum Bağlantı Yolları olmak üzere toplam 28 kilometre uzunluğundaki Kanuni Bulvarı Yolu’nu bölünmüş yol standardında inşa ediyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün 2002 Türkiye’si ile karşılaştırılamayacak bir duruma geldiklerini belirterek, “Yılların ihmaline son cihazları diğer elle gerçekleştirmeyi hayal ettiğini, çağ atlatan güzel projelere imza attık. Yüzyılda en iyi işleri 21 yılını sığdırdık. Şimdi diyoruz ki bu yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak” dedi.

Bakan Karaismailoğlu: “Cumhurbaşkanı’mıza verilen destek daha da çok artacak”
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU, “YILLARIN İHMALİNE SON VERİRKEN DİĞER YANDAN ÜLKEMİZİ GELECEĞE TAŞIYAN, ÇAĞ ATLATAN NİCE PROJELERE İMZA ATTIK. YÜZYILDA YAPILABİLECEK İŞLERİ 21 YILA SIĞDIRDIK. ŞİMDİ DİYORUZ Kİ BU YÜZYIL TÜRKİYE YÜZYILI OLACAK” DEDİ.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden 28 kilometre uzunluğundaki Kanuni Bulvarı Yolu’nda incelemelerde bulundu. Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG ile Kanuni Bulvarı Yolu’nda incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına acıkmalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, AK Parti hükümetinin vakit kaybetmeyi sevmediğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, “Milletine, ülkesine hizmet için bir dakikayı bile boşa harcamaz. Biz de seçimden sonra hiç hız kaybetmeden Trabzon’un geleceğinin, projelerimizin, işlerimizin peşine düştük. Madem ki Trabzonlular 14 Mayıs’ta yo devam dedi. Biz de doğal olarak durmayacağız. 3 gün önce Güney Çevre Yolumuzdaki çalışmaları inceledik. Ardından 3 Mayıs’ta açtığımız Yeni Zigana Tüneli’ne geçtik. Dün, Trabzon Şehir Hastanemizin yapım çalışması yerinde görmek için ziyarette bulunduk. Bugün de 1 ay önce Çatak Kavşağı ile Yenicuma-2 Kavşağı arasındaki yeni bir kesimini daha hizmete yöneten Kanuni Bulvarı’ndaki çalışmaların yerinde görmek için bir aradayız” dedi.

Kanuni Bulvarı Yolu’nun Trabzon şehir içi ameliyatlarında yaşanan yoğunluğun çözümünü doğrudan gözetleyen bir projeye dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, “Hiç şüphesiz Trabzon’da devam eden en önemli karayolu projelerimizden biri Kanuni Bulvarı Yolu’ndaki masraflardır.

Bildiğiniz üzere Kanuni Bulvarı Karadeniz Sahil Yolu üzerinde Yıldızlı Kavşağı’ndan yönlendirici Akyazı, Beşirli, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Erdoğdu, Bahçecik, Yenicuma, Esentepe, Boztepe, Çukurçayır ı birleştirecek. Trabzon şehir içi hastalarında yaşanan yoğunluğun çözümünü doğrudan ilgilendiren bir projemiz. 24 kilometre ana yol, 4,5 kilometre de Stadyum Bağlantı Yolları olmak üzere toplam 28 kilometre uzunluğundaki Kanuni Bulvarı Yolu’nu bölünmüş yol standardında inşa ediyoruz. İş kapsamı ayrıca 18 km’lik kavşak kollarıyla 17 kilometrelik imar bağlantı yolları da bulunuyor. 24 Nisan’da da az öncede hapishanem üzere Çatak Kavşağı ile Yenicuma-2 Kavşağı arasını hizmete açtık. Bu kesimde 223 metrelik Çatak Aç-Kapa Tüneli ve toplam uzunlukları bin 44 metre olan Bahçecik 1-2-3 Köprüleri, 535 metrelik Bahçecik Tüneli, 385 metrelik Cephanelik Kavşak Köprüsü de yer alıyordu” diye konuştu.

“Boztepe Tüneli’nde üstyapı imalatları sürüyor”

“28 kilometrelik Kanuni Bulvarı projesinin toplam 18 kilometresini, 17 kilometrelik imar bağlantı yollarının 9,5 kilometresini, 17,9 kilometrelik kavşak kollarının 11,2 kilometresini, 55 köprüden 37’sini, 1 viyadüğü ve 9 tünelden 4’ünü tamamladık” diyen Bakan Karaismailoğlu , “Kanuni Bulvarı’nın Yenicuma-2 Kavşağı – Çukurçayır Kavşağı arasında kalan 4 km’lik kesiminde ve 1 km’lik Değirmendere bağlantısında inşaatta uzantıları sürüyor. Bu kesimdeki imalatlardan Yenicuma-2 Kavşağı’nın A Köprüsünde 4 aks yapımı devam ederken, B Köprüsü üstyapısı kapsamında tamamlandı.

Boztepe Tüneli’nde üstyapı imalatları sürüyor. Boztepe İmar Yolu Köprüsü ve Boztepe Kavşak Köprüsü üstyapısı tamamlandı. Mısırlı Aç-Kapa Tüneli’nde ön kazık imalatları tamamlandı, toprak işleri sürüyor. Mısırlı Köprüsü’nde toprak işleri, Çukurçayır-1 Tüneli’nde Nihai beton imalatları, Çukurçayır Kavşağı’nda menfez imalatları ve Değirmendere Bağlantı Yolu’nda toprak işleri ve altgeçit köprü imalatları devam ediyor” diye konuştu.

“Sinyalize kavşakları sistemleri trafik düzenlemelerini tesis ettik”

Toplam 18 kilometresi tamamlanan proje sayesinde Karadeniz Sahil Yolu’nun Yıldızlı ve Beşirli mahalleleri arasında kalan kısımda mevcut sinyalize kavşakları üzerindeki trafik ortamında tesis ettiklerinin altını çizen Bakan Karaismailoğlu,

“Çatak Kavşağı ile Yenicuma-2 Kavşağı arasında kalan kesim hizmete sunarak şehir merkezinin yani Meydan’ın diğer mahalle, devlet ve il yollarına yüksek standartlı, güvenli, konforlu ve çevre açıklığını sağladık. Toplam 18 kilometresi tamamlanan proje sayesinde Karadeniz Sahil Yolu’nun Yıldızlı ve Beşirli mahalleleri arasında kalan kısımda mevcut sinyalize kavşakları zincirleri boyunca trafik yerleşimi tesis ettik. Nüfus verilerinin yüksek olduğu Erdoğdu, Soğuksu, Aydınlıkevler, Uğurlu, Karşıyaka, Beşirli, Yıldızlı ve Akyazı bölgelerinden oluşan yönetimin mevcut Yavuz Sultan Selim Bulvarı ve paralelinde sahilden geçen Devlet Yolu ve Trabzon Sahil Geçişi Yolu’na güvenli bir şekilde sahip olmak mümkün kıldık. Şimdi Değirmendere kayıtlarının da tamamlanmasıyla birlikte Trabzon sahil geçişine güçlü bir alternatif yer. Proje bitişi, Trabzon Şehir Geçişi ile Karadeniz Sahil Yolu geçidi birbirinden ayrılacak ve transit yönetiminin hızlı bir şekilde sağlanması sağlanacak. Şehir içi erişim yolu olarak da kullanılan Kanuni Bulvarı projesi, yoğun yerleşim alanları ve şehir içi idareni de önemli ölçüde rahatlatacak” ifadeleri kullanıldı.

“Cumhurbaşkanımıza verilen destek daha da çok artacak”

Bugün 2002 Türkiye’si ile karşılaştırılamayacak bir duruma geldiklerine dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu

“Cumhurbaşkanlığımızdan aldığımızdaki AK Parti’nin hizmet ve eser siyaseti anlayışıyla hiç kimse ama hiç kimse yarışamaz. Bugün 2002 Türkiye’si ile karşılaştırılamayacak bir araya geldiğine çok şükür. Yılların çizimine son hayalini diğer yandan gerçekleştirmeyi hayal eden, çağı atlatan güzel projelere imza attık. Yüzyılda en iyi işleri 21 yılını sığdırdık. Şimdi diyoruz ki bu yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak. Bizim tek rakibimiz rehavettir. Canıgönülden geleceği ki 28 Mayıs’ta kimse rehavete kapılmayacak. Sandıklara gidip gelme oyununu kullanmak. Cumhurbaşkanı’mıza verilen destek daha da çok artacak.

Trabzon’da; bağımsız, bölünmez ve müreffeh Türkiye için; Türkiye Yüzyılı için bir kez daha gür bir ses liderimiz Recep Tayyip Erdoğan diyecek. Biz de onun kontrolünde şehrimize; vefa borcumuzu, gönül borcumuzu hizmet borcumuzu harcamak için teminat. Kazandıklarını koruyacağız ve inşallah daha da yükselteceğiz. Sınırlamaları terör yapılarının oyuncağı hâline maruz kalma sınırlarının sonuçlarına çarpacağız. Biz biriz, bizi bölemezsiniz, terör örgütlerini içimize sokamazsınız, bizi Batı’ya oyuncak edemezsiniz, diyeceğiz” dedi.

 

 

Exit mobile version